Witam wszystkich
- Badanie rynku
- Komunikacja społeczna
Zastanawiam się nad wyborem jednej z tych dwóch specjalizacji (jestem po I roku na dziennej Socjo na UWr). Do wyboru są jeszcze: Społeczności lokalne i Służby socjalne. Ich nie biorę jednak pod uwagę. Przewertowałem kilka stron w celu przybliżenia sobie tematyki specjalizacji, ale dalej mam mętlik w głowie. Wydaje mi się, że komunikacja społeczna jest pojęciem zdecydowanie szerszym i jako dziedzina jest mniej konkretna. To jednak tylko taka luźna myśl młodego studenciaka, więc wyprowadźcie mnie z błędu

Im więcej osób się wypowie, tym łatwiej będzie mi podjąć decyzję.
Jeszcze pytanie odnośnie kwestii formalnych specjalizacji na Socjo UWr. Czy ktoś orientuje się, jakie przełożenie na przedmioty przez najbliższe 2 lata s. licencjackich ma wybór specjalizacji? Czy to po prostu 1 przedmiot dodatkowo czy więcej?
Poza tym na stronie wydziału jest napisane, że na studiach II stopnia również wybiera się specjalizację z tej samej puli (Badanie rynku, Komunikacja społeczna, Społeczności lokalne, Służby socjalne). Czy mam przez to rozumieć, że teraz mógłbym wziąć badania, a na magisterskich komunikację?
Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź.