preferencje filmowe Polaków, pomóżcie :]
Moderator: FrancisBegbie
preferencje filmowe Polaków, pomóżcie :]
witam, temat mojej pracy licencjackiej jak w temacie. Chciałam zapytać co Waszym zdaniem w takiej pracy powinno się zawrzeć. Myślałam nad społecznymi i kulturowymi uwarunkowaniami twórczości filmowej i jej odbioru, oddziaływaniem utworów filmowych na społeczeństwo, socjologii publiczności kinowej, nad tym co wpływa na takie a nie inny wybór filmu- z tym, że dysponuje na tę chwilę jedynie jednym raportem o preferencjach filmowych. Wydaje mi się, że warto by było zestawić dane, dotyczące wyboru filmów, z różnych okresów- niestety nie udało mi się do nich dotrzeć.
Bardzo proszę o jakąkolwiek formę wsparcia i pomocy.
Trochę się boję, że mój pomysł na ogólny zarys pracy gdzieś niespodziewanie czmychnął a jedyna osoba, na której pomoc liczyłam nie chce udostępnić mi swojej wiedzy :]
z góry wielkie dzięki za odzew.
pozdrawiam olka
Bardzo proszę o jakąkolwiek formę wsparcia i pomocy.
Trochę się boję, że mój pomysł na ogólny zarys pracy gdzieś niespodziewanie czmychnął a jedyna osoba, na której pomoc liczyłam nie chce udostępnić mi swojej wiedzy :]
z góry wielkie dzięki za odzew.
pozdrawiam olka
Hej
Preferecje filmowe Polaków jak dla mnie to jest zbyt ogólne. Powinnaś troszke to sprecyzować lub troszke zwęźić temat i odwołać sie do konkternego gatunku, np. horror, komedia, dramat i opisać preferecje Polaków np. na motywie horroru/dramatu/komedii itd.
Oczywiście preferencje filmowe możesz sobie badać potem, jaki rodzaj filmów lubi ogldąć społeczeństwo i dlaczego, to jest akurat fajne
moja koleżanka pisała magisterke pt.: Groza w życiu, groza na ekranie. Motyw horroru w życiu społecznym" Czy jakoś tak, nie wiem czy nie przekręciłam tematu
i świetna praca wyszła
Zastanów się może nad konkretnym gatunkiem
Preferecje filmowe Polaków jak dla mnie to jest zbyt ogólne. Powinnaś troszke to sprecyzować lub troszke zwęźić temat i odwołać sie do konkternego gatunku, np. horror, komedia, dramat i opisać preferecje Polaków np. na motywie horroru/dramatu/komedii itd.
Oczywiście preferencje filmowe możesz sobie badać potem, jaki rodzaj filmów lubi ogldąć społeczeństwo i dlaczego, to jest akurat fajne
moja koleżanka pisała magisterke pt.: Groza w życiu, groza na ekranie. Motyw horroru w życiu społecznym" Czy jakoś tak, nie wiem czy nie przekręciłam tematu
Zastanów się może nad konkretnym gatunkiem
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
-
Jozek
kurde bele. zgadzam się, że temat za ogólny i warto byłoby go zawęzić. tylko cholera jasna nie bardzo wiem tak naprawdę na czym konkretnie chce się skupić. ja wiem, że moje zażalenia co do braku polotu w kwestii sklecenia pomysłów w jakąś ciekawą całość są dość nie w pore, trochi się późno robi ale cierpię chwilowo na nieumiejętność sklecenia dobreego konspektu, który wyznaczy mi tor w dalszej myślowej trąbie powietrznej:D z jednej strony chciałabym opisać to co rzuca się w oczy- wielką popularność filmów z przesłaniem podanym wprost na tacy. słodkie komedyje, zwarte kino akcji, ciągle rosnące w siłę efekty specjalne, fakt powstawania kin 5D- i kwestia czy na film czy do kina? jakies takie zubożenie wyobraźni, czekanie na gotowe- i czy jest to kwestia pędu życia, ciągła pogoń w zyciu codziennym wiec nie chce sie nam myśleć? chcemy się rozerwać ale niech to nie boli. z drugiej strony wiem, ze jest cala masa osob łechtających swe intelektualne podniebienie ,,ambitnym" filmem. jeeeeej. szczerze nie bardzo wiem, jak dokładnie przedstawić o co mi chodzi. albo co gorsza sama do końca nie wiem. a kurde! no i postać kina nie instytucji a tworu z duszą. no nie wiem nie wiem. może ktoś wpadnie szybciej na to co też czai mi się pod kopułą? :] ojeju jeju. dobra. zgłoszę się po złapaniu tego co w czaszce. mam jednak nadzięję, że ktoś z was wspomoże jeszcze raz jakąś radą.