Praca zaliczeniowa

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
greg161
**

Praca zaliczeniowa

Post autor: greg161 »

Mam następujący temat pracy zaliczeniowej, a z racji że jestem w tym temacie zielony proszę o pomoc:
Rzeczywistośc społeczna w nauce socjologicznej ujmowana jest w rozmaitych wymiarach jej manifestowania się. Wskaż przykłady jej istnienia w skali makro, mezo i mikro, dokonując charakterystyki w kontekstach wybranej socjologicznej koncepcji, ich opisu i wyjaśnienia.

Zadowolę się wszystkim, mogą byc linki do jakichs artykułów, fragmentów ksiązek, tytuły jakichs znanych książek lub cokolwiek innego. Docenię każdą pomoc
Awatar użytkownika
karolina4130
**

Post autor: karolina4130 »

Kojarzy mi się to z faktem społecznym Durkheima. Myślę, że trzeba by tu najpierw wyjaśnić jak rozumiesz te poziomy rzeczywistości, a następnie przyjrzeć się koncepcjom (proponuję śledzenie wykładów z tego przedmiotu lub Historii Myśli Społecznej Szackiego, a także polecam pana Giddensa.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Może też odpowiednia będzie klasyfikacja "działania" wg. Simmla?:)
ODPOWIEDZ