Licencjat, bibliografia dla marketingu-mix

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
okonoh
**

Licencjat, bibliografia dla marketingu-mix

Post autor: okonoh »

Witam,
temat mojej pracy licencjackiej to "System marketingu-mix w segmencie finansowym". Czy mógłbym prosić o polecenie jakichś książek do niego na bibliografię?
awariant

Post autor: awariant »

Mało socjologiczny temat :???: Napisz czym byś chciał się zająć w pracy. Może coś znajdę.
Pozdrawiam
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Miałam marketing-mix w analizie reklamy na specjalności Media i Komunikacja Społeczna, ale jedyna książka jaka była nam podana to "Reklama" Anny Michalskiej i Jolanty Lux.
W istocie chyba lepiej pytać o to ekonomistów...
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
Awatar użytkownika
okonoh
**

Mało socjologiczny... No cóż, taka specjalizacja. Zawrzeć w teorii bym chciał podstawy, w tym wypadku, opisać marketing-mix, typy, wpływ na społeczeństwo jak i potem na rynek. Może wepchać tam jeszcze coś o kapitalizmie (zakrojone, że tak powiem "od ogółu do szczegółu"). Tylko właśnie nie wiem za bardzo od czego zacząć i czym się podeprzeć. Chyba jednak rzeczywiście byłoby lepiej spytać się o to ekonomistów :)
awariant

Post autor: awariant »

Może Cię to poratuje, bo znalazłem zeszyt z Socjologi mediów i w nim 2 autorów:
:arrow: "Teoria społeczeństwa masowego" Marshall'a McLuhan'a
:arrow: i coś Ronalda Barthesa, ale nie wiem co, bo mi ktoś kartkę wyrwał jak pożyczyłem zeszyt :/ .
W dziełach tych autorów jest o wpływie reklamy i przekazie informacji.

Gdzieś w psychologi było badanie z lalką bobo - jaki wpływ ma TV na dziecko. Może też Ci się przyda :) Pozdro
Awatar użytkownika
okonoh
**

Dzięki wielkie za pomoc ;) zawsze to już jakieś książki na początek ;)
mac77

Post autor: mac77 »

Spróbuj P. Kotler "Marketing, Analiza, planowanie, wdrażanie i kontrola", chociaż i tak pewnie da się tylko wyciągnąć formułę 4 C, ale od kapitalizmu trzymałbym się z daleka, lepiej zbadać konflikt: działanie marketingowe, a klient. Szczególnie, że badasz sektor finansowy.
Awatar użytkownika
okonoh
**

Rzeczywiście ten konflikt może być lepszy, dzięki wielkie ;)
ODPOWIEDZ