Praca magisterska, promotor odrzucił pomysł, pomóżcie

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nazer
*

Praca magisterska, promotor odrzucił pomysł, pomóżcie

Post autor: nazer »

Witam, ze względu na pracę zarobkową nie mogłem uczestniczyć w seminariach, ale by nie tracić czasu zacząłem zbierać materiały do mojego tematu który sobie wymyśliłem, jako iż moją pracą licencjacką było:"Wpływ rodziny alkoholowej na rozwój dziecka", wtedy promotor nie miał zastrzeżeń, więc temat na pracę magisterską wybrałem sobie "Nerwica jako choroba społeczeństwa XXI", nie chciałem tu przedstawiać medycznego puntku widzenia itp. tylko przedstawić jak ludzie z tą chorobą funkcjonują mniej lub bardziej udanie w społeczeństwie,o ich akceptacji bądz odrzuceniem ze środowiska itp. miałem już wszystko poukładane, przygotowane roździały, większość pracy napisanej. Pojechałem na seminarum a profesorka na mnie z krzykiem, że ona nie jest psychiatrą tylko socjologiem i politologiem i z czym ja jej wyjeżdzam, nie dała sobie wmówić, że praca jest pisana w ujęciu o socjologiczne aspekty. Groziła wyrzuceniem z seminarium, lecz jak ochłoneła to zapytała czy myślałem o innym temacie, biorąc pod uwagę fakt że przeprowadziłem się z dużego miasta na wieś, przedstawiłem pomysł na "Dostęp społeczeństwa wiejskiego do źródeł informacji" ten temat przypadł jej mniej wiecej do gustu... Tylko mam problem taki mam tydzień by przedstawić jej konspekt i schemat ankiety, a ja nawet nie wiem jakie by tu rozdziały do tego tematu dobrać i co w nich ująć. Drugie zmartwienie, to że bardzo mały dostęp jest do literatury fachowej, co jeszcze do samych informacji, masmediów jakoś ujdzie to by połączyć wieś i media czy informacje to już kiepsko... Więc proszę was koleżanki i koledzy, co z tym fantem zrobić, a może podsuniecie pomysł na temat, gdzie nie będzie problemu z literaturą??? Proszę o pomoc, gdyż mam naprawdę nóż na gardle...

Pozdrawiam N.
Awatar użytkownika
bunia1984
**

Post autor: bunia1984 »

Ja mam dość dużo wspolnego z psychiatrią i sama pisałam lic. z tym własnie związany. spróbuj może temat "Społeczne funkcjonowanie rodzin osoby chorej psychicznie" wtedy możesz badać społeczne postawy wobec chorych i ich rodzin, same rodziny i ich "wykluczenie" społeczne, marginalizację chorych, stereotypy. temat jest o tyle wygodny ze zachacza o to co pewnie cie interesuje, ma duzo wspolnego z samą socjologią i łatwo przeprowadzić badania.no i oczywiście literatury jest sporo :)
ODPOWIEDZ