pomocy-praca z socjologii

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasia8888
**

pomocy-praca z socjologii

Post autor: kasia8888 »

Witam!
Mam do napisania prace i chcialam spytac czy ktos moglby mi przyblizyc co moge w niej napisac i wyjasnic te pojecia horyzontalne wzglednie wertykalne,bo zupelnie nie rozumiem a bez tego nic nie napisze:(
Temat: Mlodziez jako kategoria wieku spolecznego moze wybierac horyzontalne wzglednie werykalne rozwiazania swojego uczestnictwa w zyciu spolecznym. Co mozna rozumiec pod tymi pojeciami i jak charakteryzuja one wspolczesna mlodziez polska.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

No nie wiem, mi się wydaje, że to trudne to nie jest...

Rozłóż temat i złóż...

Młodzież - od-do (wiek)
Względne - zależne od..
Wertykalne - pionowe
Horyzontalne - górne, końcowe.. najwyższe..
Uczestnictwo w zyciu społecznym - wszelkie przejawy. zycia codziennego i nie tylko..

Określasz młodzież, oraz inne to to zeby pokazać - ze młodzież będąc w pewnym wieku, pewnej kategorii nie może uczestniczyć w jakiś tam przejawach aktywności społecznej a w innych tak, albo to także że musza w nich uczestniczyć

temat: najwyżej uzależnione rozwiązania uczestnictwa społecznego - mi to tak wygląda na szybko patrząc...

Przykłady już należą do Ciebie.. i sposób przedstawienia..

PS: Jak znajde czas to popatrze głębiej w to - bo takie milczenie i brak re-postów mnie trochę zaniepokoila :)
Awatar użytkownika
kasia8888
**

Post autor: kasia8888 »

dziekuje bardzo:)jesli beda jeszcze jakies pomysly to prosze o kontakt:)
ODPOWIEDZ