Administracja na uczelni

gdzie studiować i dlaczego socjologię, gdzie zdobyć dodatkową wiedzę socjologiczną
Ritter
Kontakt:

Administracja na uczelni

Post autor: Ritter »

Chciałbym podzielić się pewnym przemyśleniem. Jak jesteśmy my jako studenci traktowani, skoro wyznacza się nam zjazd 26/27 września, a dziś o godzinie 23.29 dnia 25 września nie ma nie tylko planu zajęć, ale nawet nie podano na stronie (pomimo informacji, że plan będzie około 15 września) godzin w jakich te zajęcia będą się odbywały.

Czuję się lekceważony. A może powinienem udać się do dziekanatu, żeby - za opłatą - stosowny dokument uzyskać?
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
socjopat

Post autor: socjopat »

Ritter, drugi kierunek studiujesz i jeszcze się nie zdążyłeś przyzwyczaić do burdelu panującego (nie tylko ale przede wszystkim) na początku roku akademickiego w dziekanatach :twisted:

ps: np Uniwersytet Opolski (momo iż ma stronę www z zakłądką plany zajęć) wywiesił plan przed dziekanatem (panie z dziekanatu informacji nie udzielają bo plan wywiesiły i umywają ręce) i powiedz jak ktoś kto mieszka 100 km od Opola ma wiedzieć na którą się w Opolu jutro pojawić i gdzie :lol: na mojej ukochanej polibudzie jest lepiej, bo aż na jeden dzień przed zjazdem na plan można sobie popatrzeć na stronie www :mrgreen:
Ritter
Kontakt:

Ale na Akademii tak nie było :)
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

:twisted: Wszystkim rozesłałam plan jakiś czas temu mailem i jesteś pierwszą osobą, która to kwestionuje, Ritter. Nie mam takich spostrzeżeń jak Ty. W tym roku akademickim mamy wyjątkowo dużo informacji administracyjnych z wyprzedzeniem (no od wakacji). A grafik ogólny na stronie szkoły, w jakie dni wypadną zjazdy dla poszczególnych semestrów widziałam już ho-ho dawno i też nadałam link, żeby każdy mógł planować sobie pracę.
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
Ritter
Kontakt:

aaa, widzę. Przyszło od Ciebie kilka maili i ten z załącznikiem wylądował w katalogu SPAM, a mój program pocztowy ściąga nowe maile tylko ze skrzynki odbiorczej, a z innych katalogów już nie :wink:
socjopat

Ritter więc jak to było z tą administracją bo mi uciekło ... :lol:
Ritter
Kontakt:

Ale na stronie planu dalej nie ma, co jest o tyle dziwne, że istnieje w formie elektronicznej więc nie powinno być problemu umieszczenie go na stronie.
socjopat

No ja muszę chyba przeprosić Panie z dziekanatu na UO - plan przynajmniej na ten weekend co się zaraz zacznie już jest zamieszczony i na stronie www :oops:

ps; Jednak gratulacje dla osoby która plan układała, zajęcia od 8.00 do 20.30 :twisted:
Xylomena
Kontakt:

To jest dla Ciebie oburzająco długo, czy krótko? My zawsze mieliśmy od 08:00 do 21:35 i w tym semestrze jednako (chciałam tu wstawić nasz plan estetycznie, ale mi to nie idzie).
socjopat

no to ja mam i tak lepiej do 20.00 :twisted:

ale mi się w niedzielę trafiło 4 godzinne okienko - a to zdecydowane przegięcie :-o
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

My sprawe z administracją - uciążliwą administracją załatwiliśmy szybko.

Wraz z kilkoma os. z roku, znaleźliśmy kilku wykładowców i cwiczeniowców, którym praca sekretariatu nie odpowiadała - pismo + interwencja tychże osób i teraz wszystko na czas na meila grupowego i indywidualnego - każde nieobecności, zmiany, plany zajęć, aktualizacje przychodzą na skrzynkę z maksymalnym wyprzedzeniem :)

Nawet ost. się zdziwiłem bo podanie o tok indywidualny zostało rozpatrzone w 1 dzień - nie leżało gdzieś na biurku i czekało.. na..? :)
Xylomena
Kontakt:

W murowanej piwnicy...

Coś pięknego. Aż tak dobrze, to pewnie nigdzie nie mają...

Mi wszelka chęć na naskakiwanie na prace dziekanatu odeszła, odkąd po kwęczeniach, skargach lub zgoła zupełnym olewaniu dziekanatu przez studentów zmieniał się skład personalny dwukrotnie. A ponieważ dziewczyna popychło od wszystkiego, która jako jedyna zostawała po każdej burzy jest teraz jednoosobowym pracownikiem i składem, to nie czuję się bohaterem kiedy to na nią mają spadać gromy za cokolwiek.

A już się na coś zanosi (skargę), bo ktoś chce poruszyć ziemię, żeby nie trzymano nas jako studentów opłacających studia krwawicą własną, w piwnicy. Tam w jednej dusznej salce wyznaczono nam wszelkie zajęcia w tym semestrze, jako szkole odchodzącej z danej lokalizacji.
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Odnośnie długości zajęć - na licencjacie mieliśmy praktycznie każde spotkanie od 8:00 do 20:00 (lub 21:00). Teraz, na magisterce do końca roku 2008 mam w miarę looz, ale później na nowo po 12 godzin.
Najgorsze jest to, że informacje nie są na bierząco zamieszczane na stronie www, tylko w gablotce przy dziekanacie. Ale tego, że ktoś może przejechać pół Polski i dowiedzieć się dopiero z gablotki, że są odwołane zajęcia na ten weekend, to już chyba nikt nie wziął pod uwagę :twisted:
Xylomena
Kontakt:

Może to chwyt psychologiczny na integrowanie się grupy? Znasz ludzi, którzy dadzą ci znać, to nie musisz przyjeżdżać, a jesteś sobkiem, to drałuj...
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

Ja na jednej uczelni, na której studiuję, mam super dziekanat. Całe info dostępne przez www... i dodatkowo niedługo mamy dostawać smsami informacje na temat odwołanych zajęć itp :D. Natomiast na drugiej uczelni spędziłem dwie i pół godziny w kolejce żeby od pani w dziekanacie usłyszeć odpowiedź "nie wiem" :]. Na pierwszych zajęciach nie pojawił się profesor, na drugich też, informacje o przydziale do grup nie są ogólnie dostępne... Eh - najadłem się więcej nerwów w jeden dzień, niż przez ostatnie dwa lata studiowania ;/
ODPOWIEDZ