Publikacje nt. kreacji istoty ludziej w dobie socjalizmu
Moderator: FrancisBegbie
-
FrancisBegbie
Publikacje nt. kreacji istoty ludziej w dobie socjalizmu
Witam serdecznie,
Czy ktoś ma może jakieś pozycje z zakresu tematu w/w ? Interesuje mnie antropologia człowieka socjalizmu np ze wzgledu na aspekt jego ekonomii - próba modyfikacji natury - wyrzeczenie się interesu osobistego, indywidualnego na rzecz dobra wspólnego - poprzez np: eliminacje własności prywatnej? Czy też z zakresu kultury hmm i stosunków między ludzkich - np na płaszczyźnie inwigilacji i propagandy...?
Dzieki serdeczne...
Pozdrawiam,
Czy ktoś ma może jakieś pozycje z zakresu tematu w/w ? Interesuje mnie antropologia człowieka socjalizmu np ze wzgledu na aspekt jego ekonomii - próba modyfikacji natury - wyrzeczenie się interesu osobistego, indywidualnego na rzecz dobra wspólnego - poprzez np: eliminacje własności prywatnej? Czy też z zakresu kultury hmm i stosunków między ludzkich - np na płaszczyźnie inwigilacji i propagandy...?
Dzieki serdeczne...
Pozdrawiam,
-
FrancisBegbie
-
FrancisBegbie
-
FrancisBegbie
Przykro mi, ale nie mogę namierzyć pudło do którego te skrypciki wsadziłem na czas przeprowadzki. Znajdą się pewnie dopiero jak rozpakuje książki w nowym mieszkaniu.
Przepraszam, że nie pomogłem.
Przepraszam, że nie pomogłem.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
-
FrancisBegbie
Możesz spróbować w bibliotekach, ale ja osobiście polecam giełdy staroci, gdzie handluje się również książkami. Czasem można ciekawe rzeczy kupić. Mi się udało nabyć ostatnio kilka tomów dzieł wujka Stalina i zapłaciłem po złotówce za sztukę 
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
-
FrancisBegbie
-
FrancisBegbie