Przerażona
Moderator: EnOKa
Przerażona
Po prawie 10 latach przerwy odwazyłam się zacząć studia.Przerażona ale szczęsliwa, liczę na słowa otuchy i względnie pomoc.Pozdrawiam wszystkich dla których socjologia jest fascynująca.
-
FrancisBegbie
Cześć:)
zaoczne rzecz jasna
po co sa te studia?:) hmm przede wszystkim to była szalona decyzja pomijając juz fakt, że "socjologia" która dla większości osób jest czynnikiem wywołującym "efekt duzych oczu"
. w ostatniej chwili udało mi się zapisać na nabór, moze nie była to do konca przemyslana decyzja, muszę dojeżdżać prawie 100 km, co na dłuzszą metę jest trochę męczące. Wybór padł na socjologię bo ładnie się nazywa:) a tak serio, przeglądając dostępne dla mnie kierunki zobaczyłam ten i myślę sobie "obserwowanie ludzi, to coś w czym się na pewno odnajdę". Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się, czy ta wiedzę wykorzystam w pracy zawodowej, pewnie, że chciałabym. Ale jeśli tak się nie stanie, na pewno nie będę żałować czasu spędzonego w książkach.
pozdrawiam.
zaoczne rzecz jasna
po co sa te studia?:) hmm przede wszystkim to była szalona decyzja pomijając juz fakt, że "socjologia" która dla większości osób jest czynnikiem wywołującym "efekt duzych oczu"
pozdrawiam.
Witam,
gdzieś już pisaliśmy co można robić po socjologii, więc nie ma sensu tego powtarzać
Ale socjologia to taka dziedzina w której można odnaleźć sporo rzeczy, które przydają się i w innych dziedzinach, nie trzeba od razu na pierwszym roku się decydować co będziesz robić, poznaj przedmioty i wtedy będziesz mogła zdecydować czy studiujesz dalej czy dajesz sobie z socjologią spokój. 
Pozdrawiam,
Ritter
btw. studia licencjackie czy uzupełniające?
gdzieś już pisaliśmy co można robić po socjologii, więc nie ma sensu tego powtarzać
Pozdrawiam,
Ritter
btw. studia licencjackie czy uzupełniające?
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
-
FrancisBegbie
Nie no, pełen podziwu jestem - tyle się mówi o tej socjologii w mediach, że to strata czasu - jeżeli patrzymy na to pieniądzem etc.
W sumie tak patrząc na licencjat to hmm no nic sama zobaczysz, ale nie wiem czy sens przerywania jest lepiej wcześniej niż później - ale ciężko to wyważyć, kiedy jest to wcześniej a kiedy później.
Możesz się męczyć bo to na prawdę niezły misz masz - coś na wzór społeczeństwa
są wszyscy i o wszystkich traktuje socjologia - jedne tematy będą nudzić strasznie inne mogą zaciekawić.
Jak nie będziesz patrzyła pod względem zarobków nie będzie źle a może i nawet fajnie.
Gratuluje decyzji i zaczynajmy :>
Może weźmiesz udział w jakiejś "debacie" tematycznej na forum, zawsze to nowe spojrzenie na temat niekoniecznie stricte socjologiczne z przywołaniem klasyków ze swoimi teoriami...
Pozdrawiam,
W sumie tak patrząc na licencjat to hmm no nic sama zobaczysz, ale nie wiem czy sens przerywania jest lepiej wcześniej niż później - ale ciężko to wyważyć, kiedy jest to wcześniej a kiedy później.
Możesz się męczyć bo to na prawdę niezły misz masz - coś na wzór społeczeństwa
Jak nie będziesz patrzyła pod względem zarobków nie będzie źle a może i nawet fajnie.
Gratuluje decyzji i zaczynajmy :>
Może weźmiesz udział w jakiejś "debacie" tematycznej na forum, zawsze to nowe spojrzenie na temat niekoniecznie stricte socjologiczne z przywołaniem klasyków ze swoimi teoriami...
Pozdrawiam,