Skąd wziąć SPSS-a do zabawy...

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

Ritter
Kontakt:

Skąd wziąć SPSS-a do zabawy...

Post autor: Ritter »

Ponieważ właśnie znalazłem informację, że w tym semestrze będę miał zajęcia z SPSS-a (ciekawe po jakim czasie z nich wylecę :razz: ) zamieszczam poniżej link do miejsca skąd sobie można ściągnąć (legalną wersję) SPSS 15.0. Jeśli komuś nie odpowiada ta wersja, może sobie wybrać inną, ale nie radzę ściągać niczego poniżej 11.5.Evaluation. Wcześniejsze wersje były bardzo ubogie a od 12.0 już się niewiele zmienia, przynajmniej jeśli chodzi o podstawowe funkcje - (to, że w 14.0 został zaimplementowany Python do pisania makr z naszego punktu widzenia jest raczej nieużyteczne :razz: )

LINK

Można też zapoznać się z dokumentacją na polskiej stronie producenta
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
malec

Post autor: malec »

to jest link do wersji 14 dniowej, nie wiecie czy w celach edukacyjnych mozna to zakupic za jakies grosze na wlasnosc ?
Ritter
Kontakt:

Trzeba wysłać zapytanie do SPSS Polska (www.spss.pl) i zapytać na jakich warunkach udostępniają licencje dla studentów. Ewentualnie zapytać na uczelni, wiem, że np. UW na pewno ma swoje kopie, a i u nas też są.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Awatar użytkownika
malec

zapytam sie kogos kto tam pracuje, mysle ze mi powie, pamietam ze dwa lata temu dostawali stuenci klucze z uczelni ale rok temu tego nie bylo trzeba sie sprawa zainteresowac, bo jak sie dobrze nauczyc poslugiwac programem jak mozna go uzywac tylko przez dni 14 ?;/
Ritter
Kontakt:

Nie namawiam nikogo do złego, ale... torrent może temu zaradzić :wink:
Awatar użytkownika
malec

nie moglem znalezc a w te klocki jestem calkiem dobry ;/ musze sie przylozyc bardziej :)

//edit
juz mam, zglupialem w te wakacje troche
Awatar użytkownika
Lila
**

Post autor: Lila »

Cześć wszystkim!
Mam szybkie pytanie co do SPSSa, bo zbliża się zaliczenie. Próbuję właśnie ściągnąć wersję 13.0 przez torrenta i mam pewne wątpliwości.
Pełna nazwa tego co ściągam brzmi SPSS v 13.0 Full working with patch and crack.
Ktoś sie może orientuje czy jest to najzupełniej normalny SPSS? Zeby nie było, że ściągnę jakąś udziwnioną wersję...

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
malec

na torrentach jest w pelni funkcjonalna wersja 15 i to dobra bo sprawdzalem, co do twojej wersji to polecam zobaczyc ewentualne komentarze do pliku, i sprwadzic czy nie zostal zaklasyfikowany jako fake, a tak pozatym to jak uzywacie na uczelni spss to prawdopodobnie uczelnia ma licencje na wiele komputerow, popros o klucz i cd kogos kto sie tym zajmuje powinni ci dac, i nie masz pozniej kaca moralnego ze pirata uzywasz :)
awariant

Post autor: awariant »

jeżeli chodzi o spss14 lub 17 to na torentach jest tego troszkę
:arrow:http://torrenty.org/torrent/286035
:arrow:http://torrenty.org/torrent/285342
Ritter
Kontakt:

Ładnie to tak do piractwa zachęcać? :razz:
awariant

Post autor: awariant »

to Tylko taka mała propaganda;p
socjopat

Post autor: socjopat »

to jest link do wersji 14 dniowej, nie wiecie czy w celach edukacyjnych mozna to zakupic za jakies grosze na wlasnosc ?
nam (studentom) uczelnia udostępnia na czas trwania studiówSPSS'a licencja obejmuje tak pracę na uczelni jak i w domu studenta, aktualnie mamy 18 :wink:
Awatar użytkownika
nanielka
**

spss

Post autor: nanielka »

Czy ktoś ma namiary na spss 15 w wersji polskiej?

Z góry dziękuję za pomoc:)
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

na uczelni nie dają za free? chyba, że nie studiujesz? to zapytaj kogoś kto studiuje, może będzie tak dobry i złamie dla Ciebie prawo :)
socjopat

Post autor: socjopat »

może będzie tak dobry
w tym przypadku to raczej nie dobry tylko "zły" :wink: gdyż idea dobra kłuci się troszkę z jak to napisałeś ...
złamie dla Ciebie prawo
:grin:
ODPOWIEDZ