ACTA

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malkolm
*

ACTA

Post autor: malkolm »

Witam Forumowiczów
Znalazłem jakieś szczątkowe informacje na portalu o ACTA ale nie idące w "moim kierunku" stąd nowy temat.
Piszę pracę magisterską o ruchach społecznych. Dokładnie o tym jak ludzie odstąpili od protestów internetowych preciwko ACTA i wyszli na protestować ulicę, oraz jak zostało to pokazane w mediach np. dwóch czasopismach np. Polityka, Uważam rze. Problem polega na tym że mój promotor to tyran i chce dobrze skonkretyzowanego tematu pracy. Trzeci tydzień do niego chodze z propozycjami, bezskutecznie aczkolwiek pomysł uważa za świetny. Bardzo proszę o propozycje ubrania w ramy tematyki. Konkretnie jak ma brzmieć temat pracy?
PS. Pomóżcie proszę to moja druga praca magisterska którą piszę, jestem w połowie doktoratu, ale jednak ułożenie tego tematu mnie przerosło.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Shingao

Re: ACTA

Post autor: Shingao »

(...)
Piszę pracę magisterską o ruchach społecznych. Dokładnie o tym jak ludzie odstąpili od protestów internetowych preciwko ACTA i wyszli na protestować ulicę (...)
To zdanie mija się z prawdą. Po tym jak ludzie wyszli na ulice protest w cyberprzestrzeni nadal trwał. Nie "odstąpiono" od protestów internetowych. Właściwsze jest stwierdzenie, że protest internetowy został poszerzony o protest "uliczny".

Znasz dokładny przebieg "dewirtualizacji" protestu? Wiesz w którym mieście zorganizowano pierwszy protest? Kto był organizatorem?
ODPOWIEDZ