Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL
Witam. Mam pomysł na pracę licencjacką na taki temat. Zastanawiam sie jednak czy jest wystarczajaco pozycji na ten temat zebym mogla sie gruntownie oprzeć na teoriach albo badaniach na ten temat. Inspiracją była dla mnie ksiązka "Światopogląd na talerzu. Wegetarianizm jako przejaw współczesnej religijności"... Na razie nie mam tez pomyslu na problem badawczy, ale może moglibyście mi pomoc...
Ewentualnie może wlasnie napisac prace na temat wegetarianizmu i weganizmu... ale jak by miala wygladac socjologiczna praca na ten temat i jakie socjologiczne teorie moglabym wykorzystac w teorii?
Wszelkie propozycje mile widziane, sama nie wiem ktory temat bedzie mi latwiej "ugryźć" ;]