Praca mgr - Dr Google - proszę o pomoc!:)

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ania_z_krakowa
*

Praca mgr - Dr Google - proszę o pomoc!:)

Post autor: ania_z_krakowa »

Hej, macie może jakieś pomysły i sugestie jak ugryźć temat o Dr Google? Chciałabym napisać pracę mgr o tym fenomenie, ale nie mam zbyt wielu pomysłów szczególnie ze strony teoretycznej. To na co wpadłam to terminy takie jak: medykalizacja społeczeństwa, upadek autorytetu, wskrzeszenie dawnej wiedzy ludowej.
Macie pomysły co do teorii? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:)
pozdrawiam
socjopat

Post autor: socjopat »

w sieci jest zamieszczona praca magisterska o google, poszukaj a znajdziesz :)
Awatar użytkownika
mc
Kontakt:

Post autor: mc »

Temat może ciekawy ale zdecydowanie odradzałbym problematykę nowych mediów jako temat pracy mgr. Można jednak zastanowić się nad problemem badawczym. Dla mnie takim najbardziej logicznym i teoretycznie poprawnym byłoby pytanie o miejsce Dr. Google w relacjach pomiędzy lekarzem a pacjentem. Jaka jest postawa pacjentów i jaka jest postawa lekarzy. Zakłada się, że wielu lekarzy sceptycznie odnosi się do nowej świadomości pacjentów, no więc można byłoby tego dowieść pod względem ilościowym i zbadać charakter tego zjawiska pod kątem jakościowym. :roll:
ODPOWIEDZ