Charakterystyka badań ilościowych i jakościowych, porów.

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dariuszpce
**

Charakterystyka badań ilościowych i jakościowych, porów.

Post autor: dariuszpce »

Witam.
Jestem studentem drugiego semestru na GWSH Katowice - socjologia. Na wrzesień mam do przygotowania pracę na temat:
Charakterystyka badań ilościowych i jakościowych.

Przedmiot: Metody Badań Socjologicznych.

W temacie ma się zawierać zarówno charakterystyka jak i porównanie tych badań. Na pewno przydałoby się też kilka przykładów.

Dodam tylko, że praca musi być napisana odręcznie na 10 stron A4. (podejrzewam, że to ok 4 strony A4 czcionką 12)

Niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać. W internecie jest cała masa informacji, ale nie wiem z jakiego źródła zacząć.

Proszę o pomoc :)
socjopat

Post autor: socjopat »

najlepiej zacząć od książek :)

E. Babbie, F. Nachmias, S. Nowak

porównanie TUTAJ
Awatar użytkownika
dariuszpce
**

Czy mógłbym prosić o jakieś materiały. Chodzi mi o ebooki z fragmentami książek babiego, nachmiasa i nowaka mówiącymi o badaniach ilościowych i jakościowych. Narazie mam Babbiego niestety zeskanowany w formie obrazów i ciężko się jest poruszać po tekście bez wyszukiwarki słow.
mac77

Post autor: mac77 »

Skoro wybrałeś socjologię, może przeczytaj chociaż jedną z książek... Babbiego czyta się łatwo, a do cytowania wybierz Nowaka. Będziesz miał podstawową wiedzę z ważnego zakresu socjologii która przyda Ci się w przyszłości unikając tym samym żenujących pytań o definicje tuż przed pisaniem pracy mgr.
Awatar użytkownika
dariuszpce
**

To jedynie o co jeszcze poproszę to linki do ebooków z babbiego, nachmiasa, nowaka no i ewentualnie sztumskiego bo niestety moja biblioteka do 12 sierpnia zamknieta...
ODPOWIEDZ