Przystępuje właśnie do pisania pracy dyplomowej
Chciałabym aby dotyczyła tematyki która mnie interesuje- czyli ekologii, świadomości ekologicznej oraz związanej z tym reklamy społecznej. Dodatkowo pragnę aby praca nie opierała się na badaniach ilościowych a niestety tylko w takich mam doświadczenie. jednak wierze, ze teraz jest ten czas by takowe doświadczenie zdobyć. I tu moja prośba do Was:
1)czy uważacie, że taka koncepcja badań jest możliwa? ->stworzenie "mozaikowego" obrazu społeczeństwa na podstawie
-analizy treści rozporządzeń i innych aktów prawnych dotyczących ekologii np
PROGRAM OCHRONY ŚRODOWISKA DLA MIASTA KRAKOWA (bo na tym mieście chciałabym się skupić)
-analizy treści reklam i kampanii społecznych prowadzonych ostatnio w Krakowie
- socjologii wizualnej a konkretnie przedstawieniu za pomocą fotografii skandalicznego wyglądu jednego z krakowskich osiedli..co byłoby swego rozdzaju opozycją wobec tego co stara się osiągnąć RADA MIASTA i twórcy kampanii społecznych....
-obserwacja? fotografia (sama nie wiem) tworzenia z ekologii produktu marketingowego- papierowe i lnianie torby, ekologiczne opakowania, działy z eko- i bio- żywnością itp.
2)na jakiej teorii można by oprzeć analizę zebranych danych, myślałam o teorii społeczeństwa ryzyka Becka albo o refleksyjności Giddensa
Ogólnie będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie, i proszę bądźcie wyrozumiali...