wplyw reklam prasowych na ksztaltowanie stereotypow spoleczn
Moderator: FrancisBegbie
wplyw reklam prasowych na ksztaltowanie stereotypow spoleczn
Czesc,
Wlasnie usiluje dokonczyc moja prace licencjacka, ktorej temat brzmi wplyw reklam prasowych na ksztaltowanie stereotypow spolecznych. problem polega na tym, ze brakuje mi literatury. Tutaj prosze Was o pomoc. Na temat reklam mozna znalezc tysiace ksiazek, ale juz np o manipulacji w reklamie prasowej to juz nielada wyczyn. Ukazywanie stereotypow w reklamie prasowej nie zpstalo chyba juz opisane w zadnej ksiazce :/
Bede baaardzo wdzieczna za podanie tuytulow, ktore mogly by ewentualnie wspomoc moja prace.
Wlasnie usiluje dokonczyc moja prace licencjacka, ktorej temat brzmi wplyw reklam prasowych na ksztaltowanie stereotypow spolecznych. problem polega na tym, ze brakuje mi literatury. Tutaj prosze Was o pomoc. Na temat reklam mozna znalezc tysiace ksiazek, ale juz np o manipulacji w reklamie prasowej to juz nielada wyczyn. Ukazywanie stereotypow w reklamie prasowej nie zpstalo chyba juz opisane w zadnej ksiazce :/
Bede baaardzo wdzieczna za podanie tuytulow, ktore mogly by ewentualnie wspomoc moja prace.
Kilka przykładów starych reklam prasowych możesz zobaczyć tutaj:
KLIKNIJ WE MNIE
Nie lada wyczynem jest też dokonać manipulacji w reklamie prasowej
a tu masz literaturę na temat reklamy
KLIKNIJ
kurcze, ale z tym stereotypem w reklamie to ciężkie zadanie (bez straszenia)
KLIKNIJ WE MNIE
Nie lada wyczynem jest też dokonać manipulacji w reklamie prasowej
a tu masz literaturę na temat reklamy
KLIKNIJ
kurcze, ale z tym stereotypem w reklamie to ciężkie zadanie (bez straszenia)
pierwszy z brzegu stereotyp ksztaltowany przez reklamy to stereotyp płci, stereotyp wieku, wagi ciała, to apropo cielesnosci, nie wiem jakie badasz obszary, tych wymienionych znajdziesz najwięcej literatury dot. stereotypów, o wpływie reklamy szukaj w ksiażkach poświeconych wpływie mediów, teorie wpływu mediów itp, jest tego od groma i ciut