edytowałem trochę pierwszy post aby było wiadomo do kogo ta prośba

Tak sobie myślę, porównywanie takich kwestii w przypadku Wrocławia i Katowic nie będzie jednoznacznie możliwe, to tak jakby porównywać wieś i miasto i ja nie o tym, że Wrocław ma większe tradycje, większy wkład w kulturę no i wiekszy dostęp do różnorodnej kultury a nieżeli Katowice. Kataowice jeszcze nie tak dawno były wsią a rozwój i procesy miastotwórcze zapewniają przemysłowi. Nie bym miał wartościował kulturę czy też kultury. Z drugiej jednak strony inni z goła studenci będą typowi dla UŚ i dla UP, na przyrodniczym (zakładam, że to nowe oblicze Akademii Rolniczej) studiują zapewne w większości osoby z terenów wiejskich (chyba, że oceniam stereotypowo, ale takie mam odczucia, po moich dioświadczeniach studenckich na Akademii Rolniczej w Krakowie).
Ciekaw jestem wyników badania, chociaz jak widziałem wstępne wyniki ankiety to liche te badania będą, nie masz zupełnie wpływu na to, kto tą ankietę wypełnia a więc i obraz rzeczywistości będzie kiepski.
Ja ograniczył bym rozsyłanie linków ewentualnie do for uczelnianych tych uczelni i for uczelni na naszej klasie - to taka rada, bo inne miejsca w sieci tylko namieszają w wynikach badań. No chyba że na prawdziwym "obrazie" ci nie zależy i chcesz mieć tylko efekt w postaci limitu wypełnionych ankiet, nie ważne jakich i przez kogo wypełnionych.
Obawiam sie ze samych studentów tych uczelni nie wielu wypełni ankietę w tej formie, ja osobiście badając opinie studentów uczelni X oparłbym się do tradycyjnycvh metod zbierania danych. Reklama w sieci (a więc domyślnie dostępna dla każdego) to błąd. Pomyśl o tym