Identyfikacja kulturowa mieszkańców Warmii

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vakarei
*

Identyfikacja kulturowa mieszkańców Warmii

Post autor: vakarei »

Witam! Piszę licencjat na podany powyżej temat i szukam książek dotyczących identyfikacji kulturowej/tożsamości kulturowej. Na razie przejrzałem kilka podręczników używanych w ramach zajęć z socjologii kultury, Golke, Nowicką, Kłoskowską, ale nic konkretnego w tym temacie nie mogę znaleźć. Poszukiwania w googlach i wyszukiwarkach bibliotek też niewiele dały, jeżeli ktoś mógłby mi zasugerować jakiś tytuł to byłbym wdzięczny :)
mac77

Post autor: mac77 »

Miałem coś na Socjologii pogranicza z prof. Z. Kurczem, wpisz go w googlach napewno ma na swoim koncie przynajmniej artykuły, wydaje mi się też że miał doktorantów którzy robili jakieś badania..
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Poczytaj coś z pozycji o. prof. Leona Dyczewskiego - z tego co się orientuje to On pisze takie bzdury.. po sesji Ci powiem więcej:p

PS: dr hab. R. Radzik też chyba coś muli o tym... (bardziej w kontekście makro niż mezo struktur.. tj. Tożsamość/Świadomość narodowa, ale możesz z tego czerpać sporo..)
ODPOWIEDZ