PRACA LICENCJACKA DEPRESJA
Moderator: FrancisBegbie
PRACA LICENCJACKA DEPRESJA
Witam!!
Piszę pracę licencjacką na temat depresji. Czy macie do polecenia jakieś wartościowe pozycje z których mógłbym skorzystać??? Szczególnie depresja w ujęciu socjologicznym, czyli aspekt społeczny tej choroby. Dzięki z góry!!!!!!!!!!!!1
Piszę pracę licencjacką na temat depresji. Czy macie do polecenia jakieś wartościowe pozycje z których mógłbym skorzystać??? Szczególnie depresja w ujęciu socjologicznym, czyli aspekt społeczny tej choroby. Dzięki z góry!!!!!!!!!!!!1
" Uwolnij się od depresji" M.Sutherland.
ta książka jest fajna
a jaki masz dokładnie temat pracy?
bo jeśli chodzi o depresje mogłabym Ci polecić mnóstwo książek ale z jakiej dziedziny dokładnie, na czym się opierasz w pracy.
Np, jest depresja u dzieci, młodzieży, odzywiania, gospodarcza, z zaburzeniami seksualnymi wieć jak sprecyzujesz cały temat wtedy na pewno mi będzie łatwiej podać literature
ta książka jest fajna
a jaki masz dokładnie temat pracy?
bo jeśli chodzi o depresje mogłabym Ci polecić mnóstwo książek ale z jakiej dziedziny dokładnie, na czym się opierasz w pracy.
Np, jest depresja u dzieci, młodzieży, odzywiania, gospodarcza, z zaburzeniami seksualnymi wieć jak sprecyzujesz cały temat wtedy na pewno mi będzie łatwiej podać literature
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
kaz
nie ukrywam, że dużo łatwiej by mi było podać Ci książki z psychologii i psychiatrii, ja głównie zajmowałam sie depresją ze strony psychologicznej i somatycznej, ale podam Ci może czynniki o które się możesz oprzeć a jak poszukam literature to wrzuce ją tutaj
Mam nadzieje, że to też Ci się przyda
Z czynnikami społecznym szukaj książek z tematyką
- alienacji, wyobcowania jednostki
- życie w samotności
- problemy w szkole, pracy
- rodzaje przemocy: fizyczny, psychiczna,
- kłótnie małżeńskie
Do ekonomicznych możesz się oprzeć na literaturze typu
- bezrobocie
- strata majątku
- niski status społeczny
Do kulturowych bym zaliczyła:
one się wiążą z społęcznymi najbardziej typu : osoba outsider, izolacja, brak uczestnictwa w grupie społecznej
Mam nadzieje, że to też Ci się przyda
Z czynnikami społecznym szukaj książek z tematyką
- alienacji, wyobcowania jednostki
- życie w samotności
- problemy w szkole, pracy
- rodzaje przemocy: fizyczny, psychiczna,
- kłótnie małżeńskie
Do ekonomicznych możesz się oprzeć na literaturze typu
- bezrobocie
- strata majątku
- niski status społeczny
Do kulturowych bym zaliczyła:
one się wiążą z społęcznymi najbardziej typu : osoba outsider, izolacja, brak uczestnictwa w grupie społecznej
Małolata ?
ja jestem młoda
ja jestem młoda