Społeczności internetowe - praca magisterska
Moderator: FrancisBegbie
- krystian25
- **
Społeczności internetowe - praca magisterska
Witam wszystkich.
Postanowiłem napisać pracę magisterską na temat społeczności internetowych - w zestawieniu ze społecznościami tradycyjnymi. Czy ktoś z Forumowiczów zajmował się taką problematyką lub podobną? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.
Postanowiłem napisać pracę magisterską na temat społeczności internetowych - w zestawieniu ze społecznościami tradycyjnymi. Czy ktoś z Forumowiczów zajmował się taką problematyką lub podobną? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i podpowiedzi.
Krystian możesz np. opisać sposób spędzania czasu przez młodzież, tradycyjnie czyli na spotkaniach na żywo, w klubach, oraz spędzanie czasu w przestrzeni wirtualnej, np. na czacie. Zastanowić się dlaczego młodzież woli wieczorem siedzieć na czacie niż wyjść ze znajomymi na piwo. Oraz jak się kiedyś ludzie poznawali a jak teraz, opisać komunikatory internetowe, czaty, fora, ogólnie chodzi mi o komunikacje wirtualną 
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda
My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
Witaj,
Może spróbuj zestawić wiedzę zbiorową internetu z wiedzą zbiorową społeczeństwa tradycyjnego i podobnie z wiedzą ekspercką.
Gdzie szukamy wiedzy? jakiej ? kto jest autorytetem w realu , a kto w necie?
Czy tą wiedzę można zważyć w jakiś sposób?
Taka luźna propozycja..
Jak sam pewnie wiesz tematyka już jest nieżle opracowana, ale wciąż można znaleźć coś do zbadania, no i zaktualną literaturą nie ma problemu
Może spróbuj zestawić wiedzę zbiorową internetu z wiedzą zbiorową społeczeństwa tradycyjnego i podobnie z wiedzą ekspercką.
Gdzie szukamy wiedzy? jakiej ? kto jest autorytetem w realu , a kto w necie?
Czy tą wiedzę można zważyć w jakiś sposób?
Taka luźna propozycja..