Pomocy-praca licencjacka, problem głowny

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
paulinsien89
**

Pomocy-praca licencjacka, problem głowny

Post autor: paulinsien89 »

Witam, utknelam przy problemie głownym w pracy licencjackiej...nic nie przychodzi mi do glowy, nie wiem jak sie do tego zabrac. Moj temat to: Etyczne aspekty kierowania. Proszę o pomoc, musze w koncu zaczac pisac dalej. Moze ktos moze polecic jakies materialy odnosnie tego tematu. Jest on bardzo rozlegly i juz sama sie pogubilam.
mac77

Post autor: mac77 »

Jak dla mnie to konflikt. W teorii może Wright Ci pomoże i jego białe kołmierzyki.
A z bardziej praktycznej strony to:
- problemy etyczne dotyczące zasobów ludzkich, sprawiedliwego traktowania pracowników
- problemy wynikajace z konfliktu interesów, czyli powiązania i ich wpływ na decyzyjność
- problemy związane z zaufaniem klientów, np. nieetyczne reklamy które ukrywają prawdę lub wprost kłamią.
Awatar użytkownika
paulinsien89
**

propozycja

a co myslisz o takim problemie głownym:
równe traktowanie pracowników jako czynnik wplywajacy na dobry wizerunek firmy
albo
równe traktowanie pracowników jako element etycznego kierowania
Jozek

Post autor: Jozek »

Równo¶ci nie bêdzie w ¿adnym zak³adzie pracy, firmie, szkole czy ka¿dej grupie spo³ecznej. Balansu idealnego nie ma nigdzie i nie bêdzie oraz nie by³o go.
Awatar użytkownika
paulinsien89
**

problem glowny

to to ja wiem:) ale mi potrzebny jest problem główny do tematu etyczne aspekty kierowania, pozniej na podstawie tego problemu glownego musze wymyslic problemy szczegolowe i stworzyc ankiete, dlatego prosze o pomoc w dobraniu problemu glownego.
mac77

Post autor: mac77 »

Myślę że ten pierwszy będzie lepszy, będziesz mogła płynnie rozwinąc wątek o CSR, a to też temat rzeka.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ