Internet i telefon komórkowy jako styl życia wśród młodzieży
Moderator: FrancisBegbie
- spwojciech
- **
Internet i telefon komórkowy jako styl życia wśród młodzieży
Mam do napisania pozornie łatwy projekt i szukam natchnienia odnośnie problemu głównego oraz problematyki szczegółowej. Chodzi mi o to, żeby projekt był dość oryginalny ale muszę najpierw znaleźć problem który będę badał.
-
Jozek
Nie tylko m³odzie¿ i dzieci fascynuj± siê komórkami. Równie¿ m³odzi-doro¶li maj± bakcyla. Mimo u¿yteczno¶ci telefonu i jego dobrego stanu wymieniaj± go na lepszy model pomimo, ¿e bateria dobrze dzia³a! Na tych¿e telefonach sa czêsto odtwarzane pirackie i nielegalne mp3 ¶ci±gniête z internetu (p2p, warez).
- spwojciech
- **
Czyli na podstawie waszych postów jak można sformułowac problem główny oraz problematykę szczegółową?
Ja na razie wpadłem na:
Problem główny
Jaki wpływ na życie dzieci wpływa internet bądź telefon komórkowy?
Jakie zachowania przejawiają dzieci w młodszym wieku szkolnym korzystając z Internetu bądź z telefonu komórkowego?
W ramach problemu głównego wyodrębniono problemy szczegółowe:
1. Czy i w jakim stopniu rodzina oraz szkoła wpływa na styl życia wśród dzieci?
2. Czy istnieją zależności między środowiskiem rodzinnym czy szkolnym na częstotliwość korzystania z telefonu komórkoewego lub internetu?
3. Jakie czynniki tkwiące w środowisku rodzinnym lub szkolnym wpływa na zmianę stylu życia?
4. Jak badani oceniają rolę internetu oraz telefonu komórkowego na życie codzienne?
Ja na razie wpadłem na:
Problem główny
Jaki wpływ na życie dzieci wpływa internet bądź telefon komórkowy?
Jakie zachowania przejawiają dzieci w młodszym wieku szkolnym korzystając z Internetu bądź z telefonu komórkowego?
W ramach problemu głównego wyodrębniono problemy szczegółowe:
1. Czy i w jakim stopniu rodzina oraz szkoła wpływa na styl życia wśród dzieci?
2. Czy istnieją zależności między środowiskiem rodzinnym czy szkolnym na częstotliwość korzystania z telefonu komórkoewego lub internetu?
3. Jakie czynniki tkwiące w środowisku rodzinnym lub szkolnym wpływa na zmianę stylu życia?
4. Jak badani oceniają rolę internetu oraz telefonu komórkowego na życie codzienne?