jak wiecie przychodzi taki czas na studiach, że trzeba napisać pracę licencjacką/magisterską - i właśnie na mnie ten czas przyszedł...
Od kwietnia walczę z tematem/tytułem pracy - ciągle promotor odrzuca moje pomysły, mówi że może jednak coś innego itp. itd.
Problem polega na tym, że nie potrafię sprecyzować o czym bym chciał pisać, a co najważniejsze jak TO napisać.
Ostatnio uparłem się przy tematyce KŁAMSTWA. Starałem się jakoś to sprecyzować i brzmi on mniej więcej tak: Kłamstwo jako forma manipulowania rzeczywistością. No dobra, ale co z tego? Nie mam pojęcia co z nim zrobić, jak go ugryźć, od jakiej literatury zacząć - kompletnie nic. Chcę napisać pracę sam, nie chcę jej kupować - zależy mi na tym, żeby wreszcie zrobić coś na socjologii od początku do końca i żeby to było dobrze, ale przydała by mi się pomoc
Ostatnio jak rozmawiałem z promotorem doszliśmy do wniosku, że zaczniemy "od końca" czyli, żebym wymyślił/poczytał o jakichś interesujących badaniach/eksperymentach nt kłamstwa, i pomyślał jak je przenieść na realia życia codziennego/jak je zastosować w swojej pracy.
O co bym prosił? Otóż o jakieś: doprecyzowanie tematu, książek od których powinienem zacząć, może jakichś eksperymentów - ogólnie gdzie szukać, na czym się skupić...
Dzięki, szczeniak.