Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL
Witam
Szukam pomysłu na temat pracy magisterskiej z socjologii regionu. Praca ma być badawcza, potrzebny jest jakiś problem, który można zbadać terytorialnie. Żebym nie miał też za dużo problemów z materiałami.
Macie może jakieś ciekawe pomysły ?
Witam
Szukam pomysłu na temat pracy magisterskiej z socjologii regionu. Praca ma być badawcza, potrzebny jest jakiś problem, który można zbadać terytorialnie. Żebym nie miał też za dużo problemów z materiałami.
Macie może jakieś ciekawe pomysły ?
Może coś o specyfice świadomości lub tożsamości narodowej w danym regionie? Rozumiem, że będzie to region który zamieszkujesz. Jeżeli mieszkasz np. w jakimś województwie przygranicznym lub o ciekawej historii to byłoby to ciekawe moim zdaniem. Musiałbyś oczywiście mocno kłaść nacisk na historyczne uwarunkowania dane regionu np. Śląsk jako silna podwójna identyfikacja narodowa itp.
Jeśli chodzi o agroturystykę to naprawdę duuuuuuużo materiałów zostało wydane przez wydawnictwo SGGW. Co konkretnie z agroturystyki Cię interesuje? To wtedy co nieco pogrzebię w bibliotece, pochodzę po uczelni i popatrzę na gabloty z książkami :D:D
Jeśli chodzi o agroturystykę to naprawdę duuuuuuużo materiałów zostało wydane przez wydawnictwo SGGW. Co konkretnie z agroturystyki Cię interesuje? To wtedy co nieco pogrzebię w bibliotece, pochodzę po uczelni i popatrzę na gabloty z książkami :D:D
A czy możesz mi zaproponować jakieś fajne tematy, mam problem z wyborem tematu, ponieważ chciałem pisać pracę z zupełnie innej dziedziny. Niestety u tego promotora nie mogę i nie mam się za bardzo do kogo innego przenieść. Jakbyś mogła nakierować mnie na kilka fajnych zagadnień, byłbym bardzo wdzięczny.
Nie mam zielonego pojęcia jaki temat pracy wybrać...