prosze o pomoc

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gadatliwa1
**

prosze o pomoc

Post autor: gadatliwa1 »

witam. jestem pierwszakiem :) jestem na pierwszym roku socjologi <zaocznie> musze napisac esej socjologiczny na wybrany dowolny temat. i tu wlasnie zaczyna sie moj problem. malo jescze wiem i nie mam pojecia o czym pisac . przyszlo mi na mysl kilka pomysłow ale nie wiem czy sa dobre wiec prosze o opinie. 1 Dlaczego ludzie wstępuja w zwiazek małzenski? 2. Dlaczego ludzie nie chodza na wybory. 3. Wpływ alkocholu na życie codzienne rodziny.
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Jeśli chodzi o dostępność materiałów do pracy to polecałbym temat 2, bo do tego powstało od i trochę badań. A co do pozostałych, w zasadzie można pisać, ale chyba by się trzeba podeprzeć w pracy badaniami, np. PGSS-em.

Pozdrawiam,
Ritter
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
gadatliwa1
**

Post autor: gadatliwa1 »

chciałabym sie jeszcze zapytac jak taka praca ma wygladac . poniewaz w liceum nie raz pisalam esej lecz pani profesor ktora zadala mi ta prace twardo stwierdzila ze on sie bardzo rozni od takiego pisanego w szzkole sredniej ale nie chciał wytłumaczyc na czym te roznice polegaja. dlatego z tego wszytskiego nie mam zielonego pojecia jak taka praca ma wygladac. bardzo prosze o pomoc jeszcze raz. jesli ktos wie to bardzo prosze pomozcie.
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Wieczorem zeskanuje książkę o pisaniu esejów w socjologii i wrzucę na swojego Chomika. Link będzie wieczorem.

Pozdrawiam
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
ODPOWIEDZ