dziecko w mediach

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgggA
**

dziecko w mediach

Post autor: AgggA »

Witam serdecznie,
zaczynam pisac pracę i mam totalną pustkę w głowie...nie wiem jak dobrze sprecyzowac temat, żeby był ciekawy, niebanalny i zebum nie utknęła...
chciałabum pisac cos o dziecku w reklamie, w mediach .... jesli ktos podrzuciłby mi jakis pomysł byłabym niezmiernie wdzięczna:) pozdrawiam
awariant

Post autor: awariant »

Bandura isał troche o agresji w mediach i ich wpływie na dzieci podjoł nawet badanie z lalką "BOBO" poczytaj o tym zagadnienie z psychologi ogólnej materiałów jest dostatek :arrow: a temat moze brzmieć np. wpływ masmediów na rozwój dziecka.

zdefiniuj sobie odrazu masmedia i rozwój do warsztatu narzedziowego :arrow: Dobry warsztat to podstawa :idea:
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
Awatar użytkownika
AgggA
**

Post autor: AgggA »

dzięki:) choc ten temat bardziej z pedagogiką mi się kojarzy:)
socjopat

Post autor: socjopat »

mnie ostatnio naszedł pomysł na badanie wpływu oglądana bajek na kanale jetix lub carton network na przejawianie większej agresji u dzieci w wieku x lat.

jak wiemy oglądanei agresji przez dzieci odwzorowana jest w życiu, dzieci z reguły wolą kanały agresywne w których sie więcej dziejie niż np mini mini :cool:

w badaniu wykazać czy dzieci oglądające (i w jakim czasie dziennie) kanały takie to a takie wykazują (mają tendencję) do okaszywania wiekszej agresji (czy też zachowań agresyjnych) niz pozostałe dzieci

Badaniem można objąć dzieciaki z wybranego przedszkola, kilka prostych pytań w ankiecie kierowanej do rodziców odbierających dzieci z przedszkola a informacje na temat zachowan agresywnych dodatkowo można by uzyskać od pzredszkolanek, chociaż czy napewno :roll:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Jakiś miesiąc temu w newsweek;u czy wprost ukazał się artykuł podparty badaniami przeprowadzonymi jak zwykle w USA :) nt. mitów krążących w opinii społecznej związanych z agresja i mediami m.in. grami komputerowymi :)

Polecam tą lekturę.
socjopat

ja mam na ten temat wiedzę popartą praktyką i doświadczeniem własnym i znajomych - mit mitem ale ważna jest rzeczywistość :wink:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Właśnie na tym polegają badania w PL - najpierw badacz ustala wyniki później stara się robić wszystko by tak wyszło :) :lol:
socjopat

tak też się robi kariertę naukową w USA, mnie wyjdzie tak, koledze po fachu zupełnie inaczej ale i tak oboje mamy rację (swoją rację) popartą okresloną metodologią :grin: nie czepiaj się Polski :cool:
ODPOWIEDZ