cZEŚĆ! BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamczatka
**

cZEŚĆ! BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Kamczatka »

Cześć!
Mam nadzieję że ktoś będzie mi wstanie pomóc....i pytam "POMOŻECIE??" :)

oTÓŻ MOJA CIOCIA ZACZEŁAM STUDIA NA KIERUNKU SOCJOLOGI, MA DO NAPISANIA REFERAAT I POPROSIŁA MNIE O POMOC...ZE MNIE TAKI SOCJOLOG JAK Z MOJEJ BABCI KIBIC:( jEŻELI KTOS MÓGŁBY WSPOMÓC MNIE NO I MOJA CIOCIĘ BYŁABYM WDZIĘCZNA. PONIŻEJ PRZESYŁAM TEMAT

PS. MI TO PRZYPOMINA PSYCHOLOGIĘ A NIE SOCJOLOGIĘ...

Temat pracy : biologiczne i społeczne czynniki rozwoju jednostki
a) dokonać klasyfikacji faz rozwoju jednostki
b) krótko scharakteryzowac fazy rozwoju jednostki
c) znaczenie i konsekwencje dziedzicznych obciążeń dla rozwoju czlowieka

Praca powinna być czytelna i zawierac
* temat pracy
* plan pracy
* rozwinięcie
* podsumowanie
* wykaz literatury

awariant

Post autor: awariant »

a może frytki do tego :?: jest takie cos jak google.... jak opracujecie cos to pomozemy tu sie nie robi gotowcy :arrow:
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Oprzyj się na teorii rozwoju człowieka np:

Na pewno ciekawa będzie Erika Eriksona i nie jestem pewien czy nie Schein'a i jego teoria rozwoju zawodowego(tutaj możesz podpiąć zawód jako czynnik społeczny - taki obrać sobie przykład zaś dalej gość pisał o tym jak to koreluje z rozwojem człowieka pod względem biologii), Na 100% możesz skorzystać z teorii rozwoju osobowości Freuda i jego psychoanalizy, ale to trochę "trudniejsze" przypuszczam.

Nie wiem czy więcej dostaniesz na forum, bo nic więcej nie potrzebujesz. Czytelnia i lecisz z tematem.
Awatar użytkownika
Kamczatka
**

Post autor: Kamczatka »

Witam ponownie...nie licze na gotowce....i nie oczekuję,że ktos napisze mi pracę, chodzi mi tylko o to by sie na czymś wesprzeć...widzę,że niektórzy nie są w stanie pojąć jednego,że niektórzy potrzebuja pomocy :-( , a google to czasem jeden wielki śmietnik 8O ....poza tym szukałam już tam jakiejkolwiek podpowiedzi, ale nic szeczgólnego nie znalazłam:(((((((

A może coś z Piotra Sztompki??? Albo jakiś podręcznik do socjologii mógłby ktos polecić??? sama studiuję i nie mam za bardzo czasu korzystać z czytelni a przedewszystkim prosic "bardzo sympatyczne Panie" w niej pracujące o jakąkolwiek pomoc, ale zawsze coś można wypożyczyć i przeczytać w domu :lol:
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Przecież masz podpowiedz gdzie możesz znaleźć t. rozwoju osobowości pod względem biologicznym i społecznym.

Temat jest celowo ogólny, żeby indywidualnie do tego podejść nie przepisując właśnie z ogólnego podręcznika..

Tak mi się wydaje.
ODPOWIEDZ