Problem z badaniem

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Problem z badaniem

Post autor: Socjoloszka »

Witam;> mam takie zadanie:

Sformuluj dowolny temat badany w socjologii i opisz skladniki koncepcji badawczej na tej podstawie.

Z tego co zrozumialam mam przeprowadzic badanie;/ ale nie wiem jak i opisac co po kolei trzeba zrobic
Czy ma ktos takie przykladowe badanie opisane! Bardzo prosze o pomoc
Awatar użytkownika
WielkiMason

Post autor: WielkiMason »

Tu chodzi o eksperyment myślowy, czy prawdziwe badanie.

Jeżeli to pierwsze, po prostu wymyś temat typu "Zachowania studentów podczas wakacji", potem problematyka badań, aparat pojęciowy, przedmiot badań, podstawa źródłowa i techniki otrzymywania materiałów, inne techniki badań, metoda badań, jej uzasadnienia i ocena wniosków, sposób prezentacji wniosków.

Jak to mawiają moi znajomi, pozdro 600
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Tak, dokladnie oto mi chodzi:) ma ktoś może takie cos napisane zebym mogla zobaczyc jak to zrobic, wtedy lepiej to zrozumiem..
Dzieki, pozdrawiam
awariant

Post autor: awariant »

na gotowca nie licz po prostu musisz sobie merytorycznie przelac badanie na kartkę:) to jest podstawa pracy licencjackiej dobre badanie jedyne co moge Ci udostępnić to opis jak sie pisze taki licencjat ale Ciebie i tak bedzie dotyczyć cześć metodologiczna

proszę :arrow:
http://www.imagic.pl/files/view/8876/S ... mowej.jpg
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Dzieki za pomoc w badaniu :) dostalam za nie aż 3,5 ;\\
hehe :)
socjopat

Post autor: socjopat »

nieźle :razz:
ODPOWIEDZ