Problem z badaniem
Moderator: FrancisBegbie
- Socjoloszka
Problem z badaniem
Witam;> mam takie zadanie:
Sformuluj dowolny temat badany w socjologii i opisz skladniki koncepcji badawczej na tej podstawie.
Z tego co zrozumialam mam przeprowadzic badanie;/ ale nie wiem jak i opisac co po kolei trzeba zrobic
Czy ma ktos takie przykladowe badanie opisane! Bardzo prosze o pomoc
Sformuluj dowolny temat badany w socjologii i opisz skladniki koncepcji badawczej na tej podstawie.
Z tego co zrozumialam mam przeprowadzic badanie;/ ale nie wiem jak i opisac co po kolei trzeba zrobic
Czy ma ktos takie przykladowe badanie opisane! Bardzo prosze o pomoc
- WielkiMason
Tu chodzi o eksperyment myślowy, czy prawdziwe badanie.
Jeżeli to pierwsze, po prostu wymyś temat typu "Zachowania studentów podczas wakacji", potem problematyka badań, aparat pojęciowy, przedmiot badań, podstawa źródłowa i techniki otrzymywania materiałów, inne techniki badań, metoda badań, jej uzasadnienia i ocena wniosków, sposób prezentacji wniosków.
Jak to mawiają moi znajomi, pozdro 600
Jeżeli to pierwsze, po prostu wymyś temat typu "Zachowania studentów podczas wakacji", potem problematyka badań, aparat pojęciowy, przedmiot badań, podstawa źródłowa i techniki otrzymywania materiałów, inne techniki badań, metoda badań, jej uzasadnienia i ocena wniosków, sposób prezentacji wniosków.
Jak to mawiają moi znajomi, pozdro 600
- Socjoloszka
na gotowca nie licz po prostu musisz sobie merytorycznie przelac badanie na kartkę:) to jest podstawa pracy licencjackiej dobre badanie jedyne co moge Ci udostępnić to opis jak sie pisze taki licencjat ale Ciebie i tak bedzie dotyczyć cześć metodologiczna
proszę
http://www.imagic.pl/files/view/8876/S ... mowej.jpg
proszę
http://www.imagic.pl/files/view/8876/S ... mowej.jpg
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
- Socjoloszka