socjologia medycyny - magisterka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pau141
**

socjologia medycyny - magisterka

Post autor: pau141 »

Witajcie,
pisze prace mgr na temat zwiazany z socjologia medycyny, dokladnie jest to praca majaca na celu przedstawienie zaufania spolecznego do roznych pracownikow zespolow ratownictwa medycznego (lekarze, ratownicy medyczni, pielegniarki), z czego to zaufanie lub jego brak wynika, jak przebiega proces powstawania opinii o czlonkach ratownictwa medycznego itp. Rowniez jaki jest pozoim wiedzy spoleczenstwa o czlonkach rat med, ich wyksztalceniu, komepetncjach itp. oraz czy i jaki ma to wplyw na zaufanie do nich...
I stad wynika moja prosba do Was...z racji tego, ze studiuje na uczelni medycznej, to moja wiedza z zakresu socjologii jest na pewno bardzo ograniczona w stosunku do studentow tej dziedziny nauki:) Czy mozecie zatem podpowiedziec mi jakies pozycje bibliograficzne? Moze znacie jakies ciekawe badania? lub natkneliscie sie na artykul w czasopismie?jakie czasopisma polecilibyscie mi? Jednym slowem licze na Wasze wszelkiego rodzaju podpowiedzi :) Pozdarwiam i z gory dziekuje:)
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Literatura przedmiotu jest podana w odpowiednim dziale o nazwie "Socjologia medycyny". Od tego proponuję zacząć.

Pozdrawiam
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
socjopat

Post autor: socjopat »

Awatar użytkownika
pau141
**

Tak, te pozycje juz znam, szukam jednak czegos zwiazanego z zaufaniem spolecznym do zawodow medycznych - z czego wynika, jakie czynniki wplywaja na nie itp. Trudno cos takiego znalezc w tych "standardowych" podrecznikach. Licze na to, ze moze ktos kiedys przypadkiem w jakims czasopismie lub mnie znanej ksiazce natknac sie na cos podobnego...
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

A znasz raport Pentora "Zawody zaufania publicznego w świadomości Polaków"? Wyniki były wielokrotnie publikowane.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
pau141
**

Tak, "uzywam" ich troche, ale nie sa dla mnie bardzo przydatne, poniewaz nie uwzgledniaja specyfiki ratownictwa medycznego. Najbardziej zalezy mi na czyms, co objasnia "mechanizm" powstawania zaufania lub jego braku do danego zawodu...
ODPOWIEDZ