licencjat / media, reklama, polityka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aga_gag
**

licencjat / media, reklama, polityka

Post autor: aga_gag »

tak sobie myślę o temacie na pracę,
to musi być coś związanego z mediami, ale nic oklepanego. Myślałam o reklamie ukrytej w filmie, albo sex w reklamie mediach. Polityka tez nam ostatnio dostarcza ciekawych tematów, Palikot,PiS. Widziałam, że już ktoś poruszał temat marketingu politycznego.
Albo portret polskiego discopolowca z tal 90tych i obecny. Intryguje mnie tez, żeby tak lokalnie przyjrzeć się Rydzykowi.

Co o tym myśli szanowne grono bardziej doświadczonych kolegów. Będzie z tego coś ? Może ktoś ma jakieś podpowiedzi?

:wink:
vandererst

Post autor: vandererst »

Je¶li chodzi o produkt placement to mo¿esz mieæ problem ze znalezieniem literatury. Na polskim rynku jest to zjawisko nowe, wiêc i publikacji ma³o. Podobnie je¶li chodzi o obecno¶æ erotyki / seksu w mediach. Zjawisko dopiero badane. Niby ka¿dy wie, ¿e tak jest ale nikt o tym nie mówi.

Je¶li chodzi o politykê / ojca Tadeusza to raczej bym nie tyka³, bo to trochê ¶mierdz±ce jajo :wink: Zawsze mo¿e siê znale¼æ kto¶ (promotor/recenzent/cz³onek komisji/etc.) który uzna, ¿e piszesz nieprawdê.

Ale ten portret polskiego discopolowca mo¿e byæ ca³kiem niez³ym pomys³em.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Stawiaj na discopolo - z tego co sie orientuje - powraca boom na to :) chociażby sylwester we wrocku/wawie? nie pamiętam - z zespołem dziadków udających boysband - czyli grupa BOYS :P

Myślę, że można nawet pokusić się o porównanie, o przekrój historyczno-społeczny - w jakich okresach najwięcej tego leciało, popytaj na portalach o discopolo jak tam z oglądalnością - napisz do Polsatu - może udostepnią statystyki i podadzą przyczyny odrzucenia disco relax. z anteny.

Z tego co się orientowałem (ale tylko w moim ograniczonym "oczytaniu") to teraz disco polo wiąże się często z muzyką elektroniczną/klubową - co przynajmniej dla mnie ma takie wrażenie i ciężko mi jest to ogarnąć...

A poważniejsze tematy jak polityka to zostaw dla dziadków profesorów, którzy i tak nie zrozumieliby tematyki disco polo za chiny ludowe :) niech się moczą w syfie sami - weź coś pozytywnego, wesołego, kolorowego :)
ODPOWIEDZ