ETYCZNE PROBLEMY ZAWODU SOCJOLOGA

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
zuzioffzly
**

ETYCZNE PROBLEMY ZAWODU SOCJOLOGA

Post autor: zuzioffzly »

Mam do napisania pracę na temat który w jakiś sposób łączy się z tym co jest nam wykładane na tych zajęciach... pomysłu absolutnie nie mam... denerwuja mnie tematy rzeki, mogę zrobić temat nawiązujący do etyki dowolnego zawodu, mogę opisać eksperymeny Milgrama ale chcę czegoś oryginalnego...
Pomoże ktoś?
ja jestem ten łobuz co jak LCD wielkie ma serce.<br>
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Socjologia jako diagnoza zjawisk społecznych:

Napisz o diagnozie spolecznych, problemie społecznym i etyce w badaniach społecznych z E. Babbie (np. anonimowość, poufność, oszustwo, prywatność, intymność etc - ma tam chłopak w swojej pzycji opisane wszystko ładnie)
zuzioffzly
**

Post autor: zuzioffzly »

Opracowani tekstu Babbiego robi spora częśc roku... To samo z etyką dziennikarza, lekarza, pielęgniarki..

Dzisiaj mi do głowy wpało że możnaby etykę reklam zrobić - jak myślicie?
ja jestem ten łobuz co jak LCD wielkie ma serce.<br>
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Hmm, a w ogóle czytałaś coś o współczesnej definicji "etyka i moralność"? - polecam hmm "etyka ponowoczesna" - chyba.. Zygiego Baumana..

Wiesz, brzmi spoko - ale wykonanie może być do dupy - skoro masz pomysł działaj :) Jeżeli praca ma być innowacyjna tudzież ad hoc ciekawa - proszę bardzo - pisz nawet na temat wpływ krakowskich dorożkarzy na politykę wodną krajów trzeciego świata - ale czy wykonanie będzie równie ambitne..?
ODPOWIEDZ