Problem z literaturą!
Moderator: FrancisBegbie
Problem z literaturą!
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam do napisania pracę z socjologii i wymyśliłem sobie taki oto tytuł:
"Wpływ muzyki metalowej na jednostkę i jej oddziaływanie"
Napisac to napiszę, problem polega na tym iż nie wiem jakiej literatury użyć.
Mam trzy filmy jeszcze 'Headbanger's journey 2005", "global metal 2008" i "Pantera: Vulgar Videos"
Prosze o pomoc lub ewentualne rady o czym jeszcze można napisać w mojej pracy/.
dzieki i pozdrawiam
"Wpływ muzyki metalowej na jednostkę i jej oddziaływanie"
Napisac to napiszę, problem polega na tym iż nie wiem jakiej literatury użyć.
Mam trzy filmy jeszcze 'Headbanger's journey 2005", "global metal 2008" i "Pantera: Vulgar Videos"
Prosze o pomoc lub ewentualne rady o czym jeszcze można napisać w mojej pracy/.
dzieki i pozdrawiam
-
FrancisBegbie
Cześć,
Powiedz mi - po co chcesz brać temat w stosunku do którego nie masz materiałów?
Badania prowadzone przez Ciebie nie będą nic nowego wnosiły - to jest na bank. Sama treść zapewne też niewiele - a skoro ciężko z literaturą - to po co wyskakiwać z motyką na ksieżyc..
No mi się wydaje, że jak nie masz wizji i nie masz tak na prawdę większego pomysłu na REALIZACJĘ - bo pomysł sam w sobie może i ciekawe, interesujący poniekąd np. ze względu na antropologię kulturową/współczesności - ale hmm co ze względu na treść? ja np kompletnie nie czaje i z tego co słyszałem o takich pracach na poziomie gł. magistra (odnoszące się do muzyki i filmu - to jest bardzo bardzo ciężko i prace są zazwyczaj bardzo bardzo krótkie).
Przemyśl to jeszcze
Albo rzuć jakąś wizją tematu...
Powiedz mi - po co chcesz brać temat w stosunku do którego nie masz materiałów?
Badania prowadzone przez Ciebie nie będą nic nowego wnosiły - to jest na bank. Sama treść zapewne też niewiele - a skoro ciężko z literaturą - to po co wyskakiwać z motyką na ksieżyc..
No mi się wydaje, że jak nie masz wizji i nie masz tak na prawdę większego pomysłu na REALIZACJĘ - bo pomysł sam w sobie może i ciekawe, interesujący poniekąd np. ze względu na antropologię kulturową/współczesności - ale hmm co ze względu na treść? ja np kompletnie nie czaje i z tego co słyszałem o takich pracach na poziomie gł. magistra (odnoszące się do muzyki i filmu - to jest bardzo bardzo ciężko i prace są zazwyczaj bardzo bardzo krótkie).
Przemyśl to jeszcze
Albo rzuć jakąś wizją tematu...
-
FrancisBegbie
popatrz się na to:
- Biodra Elvisa Presleya. Od paleoherosów do neofanów - Mariusz Czubaj
- Bauman o popkulturze. Wypisy
Umberto Eco pozycje:
- „Podziemni bogowie”
- „Semiologia życia codziennego”
- "Imię róży"
Studia socjologiczne i np
G. Filipiak: Muzyka jako przedmiot badań socjologii
NUMER 4/1988 (x)
-Subkultury młodzieżowe - Bogdan Prejs
- Kluczowe pojęcia w komunikowaniu i badaniach kulturalnych - John Fiske , Martin Montgomery
- Młodzież a subkultury. Problematyka edukacyjna - Marek Jędrzejewski
- Wewnątrz subkultury - David Muggleton
Jeżeli chcesz, możesz jeszcze pisać np o postmodernizmie - aktualny stan rzeczy jak się ma
to np Giddens, Bauman, Baudrillard
Tak na chwilę obecną na pewno to Ci mogę polecic - jeszcze coś wymęcze, aktualnie jestem w bibliotece także mam też swoje sprawy do załatwienia;/
Napisz, czy to będzie empiria czy tylko teoria.
- Biodra Elvisa Presleya. Od paleoherosów do neofanów - Mariusz Czubaj
- Bauman o popkulturze. Wypisy
Umberto Eco pozycje:
- „Podziemni bogowie”
- „Semiologia życia codziennego”
- "Imię róży"
Studia socjologiczne i np
G. Filipiak: Muzyka jako przedmiot badań socjologii
NUMER 4/1988 (x)
-Subkultury młodzieżowe - Bogdan Prejs
- Kluczowe pojęcia w komunikowaniu i badaniach kulturalnych - John Fiske , Martin Montgomery
- Młodzież a subkultury. Problematyka edukacyjna - Marek Jędrzejewski
- Wewnątrz subkultury - David Muggleton
Jeżeli chcesz, możesz jeszcze pisać np o postmodernizmie - aktualny stan rzeczy jak się ma
Tak na chwilę obecną na pewno to Ci mogę polecic - jeszcze coś wymęcze, aktualnie jestem w bibliotece także mam też swoje sprawy do załatwienia;/
Napisz, czy to będzie empiria czy tylko teoria.