Praca roczna!

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ss
**

Praca roczna!

Post autor: ss »

Witam!Chciałbym prosić was o pomoc!muszę napisać prace roczną ale nie moge wymyślić tematu!Musi on odnosić się do wybranych aspektów życia społecznego, a cała praca musi być oparta o literaturę przedmiotu.Dlatego chciałbym miałbym wielką prośbę o pomoc przy wybraniu literatury gdy wybiorę juz temat!Wielkie dzięki za okazaną pomoc!
EnOKa

Post autor: EnOKa »

To masz już ten temat czy nie?
Możesz pisać np. o:
- nierównościach społecznych
- socjalizacji
- kontroli społecznej
- zmianie społecznej
- globalizacji
- społeczeństwie obywatelskim......
Awatar użytkownika
ss
**

wlasnie nie mam ,i nie mam kompletnie pojecia o czym pisac!
socjopat

Post autor: socjopat »

Możesz pisać np. o:
- socjalizacji
polecam ten wątek :wink:

np: socjalizacja jako proces ciągły - stawanie się człowieka

oczywiście wszystko zależy, co sobie na wstępie założysz i w którą strone w swojej pracy podążysz, możesz oczywiście ograniczyć swoją pracę głównie do najważniejszej (chocoaż zależy wg kogo) a jednocześnie głównej części "stawania się" czyli socjalizacji pierwotnej lub też socjalizacji wtórnej, czy wręcz resocjalizacji jako działaniu naprawczemu, być może trefnemu czy chybionemu a raczej mało skutecznemu procesowi socjalizacji.
Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2008 11:27 pm przez socjopat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ss
**

ok tylko nie wiem co mialbym o tej socjalizacji pisac chodzi mi o sam temat i jaka teze do tego mozna podlaczyc!
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Tylko pamiętaj, że jeśli chciałbyś badać dzieci i młodzież, to możesz mieć z tym "małe" problemy - np. wyrażenie zgody na badanie przez rodziców, co nie zawsze jest takie łatwe.
Awatar użytkownika
ss
**

mysle wlasnie nad resocjalizacja albo globalizacja.wiesz to ma byc oparte na podstawie literatury przedmiotu!jestem aktualnie na politologi a socjologie planuje zaczać moze za rok lub 2 :)
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Wiesz, w socjologii też opieramy się na literaturze przedmiotu, czy to w przypadku zagadnień dotyczących resocjalizacji, czy globalizacji. Daj znać, co jest bliższe Twemu sercu to poinstruuję, co przeczytać (dzisiaj już udzielałam odpowiedzi koledze badającemu globalizację w swoim mieście i on sam wymienia tam z siedmiu autorów wartych zaliczenia...).
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
Awatar użytkownika
ss
**

bardziej jednak chyba resocjalizacja , i jej skutecznosc :)dzieki za pomoc:)
Xylomena
Kontakt:

Post autor: Xylomena »

Chyba pasuje Ci, skoro dorobiłeś się tyłów, aż na pracę roczną... :lol: (w której to uczelni dają taki system zaliczeń, że ta sama praca liczona jest w dwóch semestrach?) np. - Czy reklama to forma resocjalizacji społeczeństwa? W jednej i drugiej chodzi o sterowanie motywami działania, a jak jeszcze wmieszać w to nadęte do rozmiarów uczoności PR, to będziesz mógł pisać i pisać... przez rok.
Książki już znalazłeś?
Skończona ilość słów dotyczy tylko skończonej ilości uczuć
ODPOWIEDZ