Praca licencjacka o kobietach - pomysł

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
surlejka
**

Post autor: surlejka »

czesc Wszystkim, mam do Was WIELKA prosbę, własnie pisze prace licencjacka , na temat Kobiet i wszyskiego co jest z nimi zwiazane, ale mam mały problem, nie mam pomysły na ciekawy temat:/
Moze on byc zwiazany ze wszstkum, co sie tyczy kobiet: rodzina, seks, praca, zdrowie, patologie kobiet, zawody.
Jesli macie jakies pomysły, prosze piszcie, bede wdzięczna:)
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

1. Mobbing wobec kobiet
2. Bussinesswoman dobrą matką?
3. Wynagrodzenie kobiet a wynagrodzenie mężczyzn na równorzędnych stanowiskach
4. Zawody niedostępne dla kobiet
5. Na czym polega praca "asystentek" prezesa / zarządu / dyrektora?
6. Dlaczego asystentami szefów (dyrektorów / prezesów / etc.) prawie zawsze są kobiety?

To tak na szybko, nie jestem dziś przesadnie kreatywny.
Pozdrawiam,
Ritter
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
socjolog
*

odp

Post autor: socjolog »

Hej! proponuje Ci abyś pisała o na przykład stereotypach kobiet jakie panują wśród płci przeciwnej. Będzie to praca na zasadzie kontrastu, albo kobieta w mediach też bardzo ciekawy temat, lub też seksualność kobiety w mediach, jak się ją kreuje np w reklamie, czy też dyskryminacja kobiety w społeczeństwie- Szklany sufit czy też współczesny system wartości młodych kobiet- czy chcą być matkami czy raczej kobietami sukcesu. :)
EnOKa

Post autor: EnOKa »

Możesz skrobnąć coś o:
1. Matkach samotnie wychowujących dzieci
2. Rolach kobiet w społeczeństie przedindustrialnym (może być w twojej miejscowości)
3. Czy kobiety z XXX czują się dyskryminowane

albo cuś takiego...
Awatar użytkownika
surlejka
**

Post autor: surlejka »

dzięki Wam, jesteście suuper :grin: :grin:
Temat juz sam mi sie nasunął, pisze o wróżkach(tylko troche z ksiązkami ciężki:/) a raczej o kobietach które do nich chodza, teraz pisze wstep i zbieram respondentki. Może któraś była choc raz u wróżki?;p Dzieki wielkie wszystkim :wink:
Awatar użytkownika
parpar
*

Post autor: parpar »

Zainteresował mnie temat o Samotnych matkach, ale mam problem z literaturą. Czy ktoś natknał się na jakies ciekawe ksiązki z tego zakresu?
Awatar użytkownika
bunia1984
**

Post autor: bunia1984 »

widze, że już zdecydowałaś się na temat ale jeśli mogę coś podsunąć to biorąc pod uwagę, że ma to być praca badawcza moglabyś pisać o wizerunku kobiety w prasie, mediach. wtedy można porównać opinię panów jak i kobiet o tym jak się je przedstawia w mediach. czy pokutuje wizerunek kobiety matki - polki, czy może wizerunek wychudzonek pseudo sexbomby, porównać to z tym jak kobietę odbiera się na codzień jako partnerkę w pracy. ale to takie moje drobne sugestie :) może komuś się przydadzą
ODPOWIEDZ