Poszukiwane materiały z soc. religii

Filozofia społeczna, psychologia społeczna, etyka, antropologia kulturowa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Poszukiwane materiały z soc. religii

Post autor: Socjoloszka »

Witam, zgłaszam się tu po raz kolejny z prośbą, mam do napisania prace:
1) Religia jako przedmiot badan nauk społecznych
2) Społeczeństwo jako system
3) Rola i funkcje społeczne wierzeń religijnych
Czy ktoś uprzejmy, mógłby mnie naprowadzić co w tych 3 punktach ma się znajdować mniej więcej? I czy ma ktoś przydane materiały z tych zagadnień, choćby z socjologii religii (bo niestety nie miałam tego przedmiotu) Z góry wielkie dzięki
awariant

Post autor: awariant »

brakuje mi tu pytania:
:arrow: czy ktoś za mnie to napisze?

Słoneczko masz uczelnie i kolegów jak by nie było oni mieli ten przedmiot i na pewno coś wiedzą...

i żeby nie byc do końca niedobrym modem plik dla Ciebie poczytaj sobie :twisted: http://www.speedyshare.com/321968643.html
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Nie chce żeby ktoś napisał za mnie prace :) tylko czy ktos ma jakies notatki z soc. religii i zeby ktos mnie naprowadził, zle zrozumiałes Kochany to co napisałam :D
Awatar użytkownika
Socjoloszka

a co do kolegów/kolezanek z uczelni to nie mam znajomych którzy są na socjologii rok wyżej ani dwa ! :> więc myslalam ze na tym forum ktoś mi pomoże (nie chodzilo mi o napisanie czegos za mnie)!
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Wiesz co kiedyś ten gość miał forum, na których dawał rady w socjologii religii (sam korzystałem).

Polecam Ci stronę:

http://socrel.edu.pl/

Pisz na meila, przypuszcam, że Ci napisze co tylko chcesz (tzn. literaturę:P nie pracę:P)

Pozdrawiam i powodzenia,
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Dziekuje! Własnie caly czas czekalam na twoją odpowiedz! :)
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

W sumie nie pomogłem Ci, chociaż mam nadzieję, że ten gość pomoże. Wykłada właśnie Soc. Rel. i jest bardzo sympatyczny - jeżeli się nie przeciągnie struny.

Możesz zaargumentować, że forum zostało zamknięte w związku z czym jedyny kontakt z nim dla Ciebie możliwy jest jedynie przez meila.

Szkoda bo z tego co wyczytałem to forum po prostu im padło, cała baza przepadła a było tam kilka wartościowych pozycji wypisanych.

Więcej nie pomogę :)

Społeczeństwo jako system, jeżeli nie będzie to długa praca to polecam:

Teoria systemów N. Luhmanna, N. Luhmann, Pojęcie społeczeństwa, w: WTS, s. 414-424. (wystarczy, że na tym oprzesz się - możesz po prostu opisać po krótce założenia tej teorii a następnie np: podać przykłady, które nadal żyją w zgodzie z teorią - co w rezultacie rozwiąże problem pracy zawarty w temacie: Społeczeństwo jako system). Dla rozwinięcia i podpracia się nieco innym spojrzeniem na system - mogę Ci zaproponować: Teoria systemu światowego – I. Wallerstein.

Jeżeli chcesz pisz: krystian.bigos@uj.edu.pl, wyślę Ci krótkie notatki te co mam jeszcze gdzieś na skrzynce czy kompie.
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Dzieki dzieki, tylko do jakiego goscia mam pisac do tego co podałes mi stronke www? bo się pogubiłam..

No w tym problem ze to mój wstep do licencjatu, więc to nie bedzie raczej krótka praca.. :D
Awatar użytkownika
Socjoloszka

Dr z Wydziału Nauk Społecznych z UAM-u :) heh...
ODPOWIEDZ