Poszukiwane materiały z soc. religii
- Socjoloszka
Poszukiwane materiały z soc. religii
Witam, zgłaszam się tu po raz kolejny z prośbą, mam do napisania prace:
1) Religia jako przedmiot badan nauk społecznych
2) Społeczeństwo jako system
3) Rola i funkcje społeczne wierzeń religijnych
Czy ktoś uprzejmy, mógłby mnie naprowadzić co w tych 3 punktach ma się znajdować mniej więcej? I czy ma ktoś przydane materiały z tych zagadnień, choćby z socjologii religii (bo niestety nie miałam tego przedmiotu) Z góry wielkie dzięki
1) Religia jako przedmiot badan nauk społecznych
2) Społeczeństwo jako system
3) Rola i funkcje społeczne wierzeń religijnych
Czy ktoś uprzejmy, mógłby mnie naprowadzić co w tych 3 punktach ma się znajdować mniej więcej? I czy ma ktoś przydane materiały z tych zagadnień, choćby z socjologii religii (bo niestety nie miałam tego przedmiotu) Z góry wielkie dzięki
brakuje mi tu pytania:
czy ktoś za mnie to napisze?
Słoneczko masz uczelnie i kolegów jak by nie było oni mieli ten przedmiot i na pewno coś wiedzą...
i żeby nie byc do końca niedobrym modem plik dla Ciebie poczytaj sobie
http://www.speedyshare.com/321968643.html
Słoneczko masz uczelnie i kolegów jak by nie było oni mieli ten przedmiot i na pewno coś wiedzą...
i żeby nie byc do końca niedobrym modem plik dla Ciebie poczytaj sobie
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
- Socjoloszka
- Socjoloszka
-
FrancisBegbie
Wiesz co kiedyś ten gość miał forum, na których dawał rady w socjologii religii (sam korzystałem).
Polecam Ci stronę:
http://socrel.edu.pl/
Pisz na meila, przypuszcam, że Ci napisze co tylko chcesz (tzn. literaturę:P nie pracę:P)
Pozdrawiam i powodzenia,
Polecam Ci stronę:
http://socrel.edu.pl/
Pisz na meila, przypuszcam, że Ci napisze co tylko chcesz (tzn. literaturę:P nie pracę:P)
Pozdrawiam i powodzenia,
- Socjoloszka
-
FrancisBegbie
W sumie nie pomogłem Ci, chociaż mam nadzieję, że ten gość pomoże. Wykłada właśnie Soc. Rel. i jest bardzo sympatyczny - jeżeli się nie przeciągnie struny.
Możesz zaargumentować, że forum zostało zamknięte w związku z czym jedyny kontakt z nim dla Ciebie możliwy jest jedynie przez meila.
Szkoda bo z tego co wyczytałem to forum po prostu im padło, cała baza przepadła a było tam kilka wartościowych pozycji wypisanych.
Więcej nie pomogę
Społeczeństwo jako system, jeżeli nie będzie to długa praca to polecam:
Teoria systemów N. Luhmanna, N. Luhmann, Pojęcie społeczeństwa, w: WTS, s. 414-424. (wystarczy, że na tym oprzesz się - możesz po prostu opisać po krótce założenia tej teorii a następnie np: podać przykłady, które nadal żyją w zgodzie z teorią - co w rezultacie rozwiąże problem pracy zawarty w temacie: Społeczeństwo jako system). Dla rozwinięcia i podpracia się nieco innym spojrzeniem na system - mogę Ci zaproponować: Teoria systemu światowego – I. Wallerstein.
Jeżeli chcesz pisz: krystian.bigos@uj.edu.pl, wyślę Ci krótkie notatki te co mam jeszcze gdzieś na skrzynce czy kompie.
Możesz zaargumentować, że forum zostało zamknięte w związku z czym jedyny kontakt z nim dla Ciebie możliwy jest jedynie przez meila.
Szkoda bo z tego co wyczytałem to forum po prostu im padło, cała baza przepadła a było tam kilka wartościowych pozycji wypisanych.
Więcej nie pomogę
Społeczeństwo jako system, jeżeli nie będzie to długa praca to polecam:
Teoria systemów N. Luhmanna, N. Luhmann, Pojęcie społeczeństwa, w: WTS, s. 414-424. (wystarczy, że na tym oprzesz się - możesz po prostu opisać po krótce założenia tej teorii a następnie np: podać przykłady, które nadal żyją w zgodzie z teorią - co w rezultacie rozwiąże problem pracy zawarty w temacie: Społeczeństwo jako system). Dla rozwinięcia i podpracia się nieco innym spojrzeniem na system - mogę Ci zaproponować: Teoria systemu światowego – I. Wallerstein.
Jeżeli chcesz pisz: krystian.bigos@uj.edu.pl, wyślę Ci krótkie notatki te co mam jeszcze gdzieś na skrzynce czy kompie.
- Socjoloszka
- Socjoloszka