wymagania współczesnego świata, piszesz o rozmowach kwalifikacyjnych a wieec chyba chodzi o wymagania względem pracowników (kandydatów na pracowników)?
przychodzą mi na myśl ogłoszenia typu dam pracę osobie młodej (20-25lat), wykształconej (2 fakultety minimum), biegle władającej dwoma językami, z doświadczeniem zawodowym (10 lat), z odchowanymi dziećmi, które nie chorują itd - no i spróbuj to wszystko pogodzić
ja bym chyba podzielił ten rozdział na wymagania nasze względem potencjanego pracodawcy i wynmagania pracodawców względem pracownika, wiążą się one w całkształt wymagań, gdyż wedle przytoczonego wyżej (mojego) anonsu - są pewnie osoby, które spełnią kryteria, ale potencjalni pracodawcy nie koniecznie muszą spełnić wymagań tego pracownika aby to właśnie u nich chciał pracować i odwrotnie, jest wielu wykwalifikowanych ludzi a mało pracodawców, więc mogą oni przebierać i to, kogo wybiorą, zależeć będzie od tego, czy spełnią owe wymagania (jakie one są) to już trzeba rozwiazać w tym rozdziale pracy