cielesność vs. kult ciała

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yoejzis
**

cielesność vs. kult ciała

Post autor: yoejzis »

Witam serdecznie,
zwracam się z wielka prośbą do Was, drodzy użytkownicy o pomoc w wymysleniu tematu pracy magisterskiej z socjologii. Myslałam, żeby podjąć problematykę kultu ciała- czy ktoś z Was pisał może coś podobnego? Moim innym pomysłem było wypalenie zawodowe, ale mój promotor kręcił nosem,że to za mocno psychologiczny temat... Będę bardzo wdzięczna za pomoc:) Pozdrawiam.
Vella

Post autor: Vella »

Temat pracy mgr musisz sama sobie wybrać :wink:
Przecież to Ty go będziesz pisać, robić badania, i Ciebie to musi interesować :wink:
do co ciała to podaje linka który już był na forum http://socjologia.pl/modules.php?name=F ... pic&t=1976
Małolata ?
jak Ci mało lata to se rozbujaj,
ja jestem młoda :D

My socjologowie, nie rozwiązujemy problemów lecz się nimi nudzimy. Gordon Allport
Awatar użytkownika
yoejzis
**

Post autor: yoejzis »

jestem zdecydowana na pisanie o cielesności itp, ale nie mam czasu się zagłębiać w literaturę, a muszę mieć plan pracy na zaliczenie seminarium- BŁAGAM więc- jeżeli ktoś z Was pisał jakąś pracę na ten temat, proszę o przesłanie planu, konspektu itp. Uratujecie mi zycie!
socjopat

Post autor: socjopat »

przecież to jest twoja praca, podaj jej tyłuł a łatwiej będzie ją rozłożyć na czynniki pierwsze, "kult ciała" i "cielesność" nie wystarczy, nie widzę w tym problemu badawczego, a więc nie ma czego rozbierać na czynniki pierwsze do planu pracy :cool:

może taki temat: Wpływ kultu ciała prezentowanego w mediach na życie współczesnej kobiety pracującej (na przykładzie pracownic sieci "biedronka" oraz pracownic "Urzędu xx")
Dosyc ciekawe badania porównawcze, dwie grupy badanych z jak mi się wydaje skrajnych biegunów, cielesność, stosunek do niej, jej wpływ na osoby, internalizacja wzorów i uzewnetrznienie będą zapewne zupełnie odmienne dla takich grup zawodowych :wink:
ODPOWIEDZ