Pomocy-praca licencjacka, problem głowny
Moderator: FrancisBegbie
- paulinsien89
- **
Pomocy-praca licencjacka, problem głowny
Witam, utknelam przy problemie głownym w pracy licencjackiej...nic nie przychodzi mi do glowy, nie wiem jak sie do tego zabrac. Moj temat to: Etyczne aspekty kierowania. Proszę o pomoc, musze w koncu zaczac pisac dalej. Moze ktos moze polecic jakies materialy odnosnie tego tematu. Jest on bardzo rozlegly i juz sama sie pogubilam.
Jak dla mnie to konflikt. W teorii może Wright Ci pomoże i jego białe kołmierzyki.
A z bardziej praktycznej strony to:
- problemy etyczne dotyczące zasobów ludzkich, sprawiedliwego traktowania pracowników
- problemy wynikajace z konfliktu interesów, czyli powiązania i ich wpływ na decyzyjność
- problemy związane z zaufaniem klientów, np. nieetyczne reklamy które ukrywają prawdę lub wprost kłamią.
A z bardziej praktycznej strony to:
- problemy etyczne dotyczące zasobów ludzkich, sprawiedliwego traktowania pracowników
- problemy wynikajace z konfliktu interesów, czyli powiązania i ich wpływ na decyzyjność
- problemy związane z zaufaniem klientów, np. nieetyczne reklamy które ukrywają prawdę lub wprost kłamią.
- paulinsien89
- **
propozycja
a co myslisz o takim problemie głownym:
równe traktowanie pracowników jako czynnik wplywajacy na dobry wizerunek firmy
albo
równe traktowanie pracowników jako element etycznego kierowania
równe traktowanie pracowników jako czynnik wplywajacy na dobry wizerunek firmy
albo
równe traktowanie pracowników jako element etycznego kierowania
-
Jozek
- paulinsien89
- **
problem glowny
to to ja wiem:) ale mi potrzebny jest problem główny do tematu etyczne aspekty kierowania, pozniej na podstawie tego problemu glownego musze wymyslic problemy szczegolowe i stworzyc ankiete, dlatego prosze o pomoc w dobraniu problemu glownego.