Temat o mass mediach

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
citi19
**

Temat o mass mediach

Post autor: citi19 »

Witam serdecznie
Chce napisać prace magisterska na temat mass mediów, tylko nie wiem jak sprecyzować temat. Pracę licencjacka pisałem o wypaleniu zawodowym pielęgniarek więc to odpada . Chciałbym napisać o jednym z mediów , coś o wpływie jaki wywiera na ludzi(będzie się to odnosić do mieszkańców mojego miasta).Troszkę przespałem studia ale chcę się poprawić.
Mam różne zainteresowania tv , internet, prasa. Jest to bardzo obszerna dziedzina, chciałbym prosić o jakąś podpowiedz, jakieś sugestie tematów.
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

Może po prostu jak wpływają media na siebie? internet - tv - mobile - prasa ?

Oczywiście do wyboru np: Jak zmieniają się media, na przykładzie internetu i telefonów komórkowych. Czy internet - prasa (ostatnio dużo się mówi o śmierci prasy tradycyjnej - papierkowej). Jak ew. komercjalizacja internetu może uratować prasę w ogóle.. itd.

Odnośnie internetu i mobile - możesz pisać o tym jak zmienia się podejście internautów, ilu zaczyna korzystać z telefonów aby przebierać w necie i jak zmieniają się kontrukcje stron i ich oferty ( ost. popularna domena .mobi )

(PS: Zobacz na główne portale w PL i sprawdź ile w stopce gdzieś ma wersję mobilną - to chyba coś znaczy, skoro ktoś taki inwestuje w wersję, która w mojej opinii ma gorsze ustabiility - a jest trochę tańsza i szybsza).
socjopat

Post autor: socjopat »

Mam różne zainteresowania tv , internet, prasa. Jest to bardzo obszerna dziedzina, chciałbym prosić o jakąś podpowiedz, jakieś sugestie tematów.
może by tak badać wpływ takiego to a takiego medium (treści zeń płynących) na coś tam (np stosunek do czegoś)
Awatar użytkownika
citi19
**

Post autor: citi19 »

Witam
Ułożyłem kilka tematów odnośnie mass mediów
Chciałbym prosić o komentarz , który z nich byłby najlepszy(proszę o jakieś sugestie odnośnie ich treści, może jakoś je zmienić. Wydają mi się zbyt prosto ułożone :???: )
1. Wpływ telewizji ( lub innego z mediów , będę musiał wybrać które będzie lepiej charakteryzowało temat) na kształtowanie relacji kulturowych i międzyludzkich mieszkańców … (moje miasto)
2. Udział rodziców w przygotowaniu dzieci do korzystania z mediów elektronicznych
3. Udział mediów elektronicznych w komercjalizacji mediów prasowych.
4. Wizerunek młodzieży w mediach i jego oddziaływanie społeczne
5. Wpływ mediów na kształtowanie wizerunku i stosunku do edukacji u dorastającej młodzieży

pozdrawiam
ODPOWIEDZ