Praca licencjacka

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martika_88
**

Praca licencjacka

Post autor: Martika_88 »

Muszę się zdecydować na temat pracy lic. Niestety z racji tego że jestem człowiekiem niezdecydowanym nie mogę tego zrobić.
W ogóle to chciałabym swoje metody badawcze ograniczyć do obserwacji, wywiadu pogłębionego - jednym słowem nie chcę się bawić w ankiety dlatego też temat muszę mieć taki który da się zbadać za pomocą tych technik.
A teraz moje propozycje:
Samobójstwo jako problem społeczny
Diagnoza indywidualnego przypadku niedostosowania społecznego (-tylko tu problem z tym indywidualnym przypadkiem:))
Społeczeństwo wobec osób dotkniętych traumą samobójstwa.
-oczywiście jeżeli ktoś ma ochotę może zaproponować jakiś swój temat.

Mam problem ponieważ ja bym bardziej chciała pisać prace z zakresu jakiegoś problemu, polityki, analizować coś nie tylko pod względem socjologicznym ale również psychologicznym.
A tematy zaproponowane przez promotora wiążą się głównie z reklamą itp. Tzn. ja to w ogóle nie wiem czy mogę mieć taki temat skoro jestem na kierunku socjologia - o specjalizacji doradztwo personalne i komunikacja społeczna. ???:-/
[/b]
socjopat

Post autor: socjopat »

komunikacja społeczna jest jak najbardziej związana z reklamą :wink:
Awatar użytkownika
Martika_88
**

Post autor: Martika_88 »

Wiem że jest związana z reklamą, ale... jakoś nie umiem tak sformułować tematu dotyczącego reklamy żeby zarówno był ciekawy jak i nie wiązał się z ankietą...
Martika
ODPOWIEDZ