W tym roku piszę licencat (na specjalności soc. gospodarcza) i mam wrażenie, że więcej czasu zajmuje mi samo myślenie nad tematem, niż później będę miała to napisać. Przewijalo się już kilka pomysłów. Chciałabym was po prostu poprosić o opinie. Może tak łatwiej byłoby coś wybrać i będę mogła spojrzeć na to z dystansem
Pierwszy pomysł był o mężczyznach XXI wieku, a dokładniej - analizie czasopism dla mężczyzn.
Później z tego zrezygnowałam i zaczęłam szukać czegoś związanego, choć po części, ze specjalnością - socjologia biznesu, organizacji, pracy. Zaczęłam myśleć o telemarketingu i pracy telemarketera i ciężko było mi konkretnie dojść do tego, co chcę dokładnie w tym zgłębiać. Myślałam o postawie wobec wykonywej pracy, o predyspozycjach do tego (chciałam robić wywiady z telemarketerami) ich podejście, przeszkody.
No i tak od telemarketingu przeszlam do indywidualizacji spoleczenstwa i przez to do sposobów komunikowania się dzisiejszych firm z klientami (stałymi i potencjalnymi)- marketing bezposredni w różnych formach, clientin, marketing relacji, partnerski, permission marketing - za przyzwoleniem - czyli podejście do każdego indywidualnie, gdy reklama tradycyjna, jednakowa dla wszystkich, przestaje działać.
Jak myslcie czego najlepiej sie z tego zaczepic, juz bym chciala zaczac cos robic w tym kierunku a codziennie miesza mi sie w glowie na co pisac
Czekam na opinie