praca licencjacka - socjologia miasta

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marettinii
*

praca licencjacka - socjologia miasta

Post autor: marettinii »

Witam Wszystkich ;),
Jestem na etapie tworzenia swojego tematu pracy licencjackiej ( daleka więc jeszcze droga przede mną), dlatego bardzo proszę o jakieś wskazówki, pomysły czy słowa krytyki.
Wybrałam socjologie miasta i aspekt- metropolie, metropolizacja Warszawy.. jednak tu jest problem nie wiem jaki problem podjąć jak go opracować..za dużo bym chciała..a nie ma materiałów..zbyt wiele..
Myślałam o :
-Polityce miejskiej i kształtowaniu przestrzeni Warszawy
- lub/ Próbie określenia metropolizacji Warszawy oraz wskazaniu w jaki sposób proces metropolizacji wpływa na funkcjonowanie miasta..

Czy komuś może jest bliska tematyka socjologii miasta? Bądź może macie pomysły na szukanie materiałów do takiej pracy.. jakieś prace badawcze..( w necie jest niewiele.a biblioteki maja dość przestarzałe pozycje). Proszę o jakiś pomysły bądź sugestie..;)
awariant

Post autor: awariant »

hmm postaram sie pomoc ale co wybierzesz to Twoja decyzja :wink: a wiec to moje propozycje:
:arrow: urabanizacja i jej wpływ na funkcjonowanie miasta (mozna z tym pokombinować) 3 fazy urbanizacji podpiąć do tego typologie wymiarów urbanizacji i "nurt Konwencjonalny
:arrow: Kształtowanie Przestrzeni czyli wpływ czyników kulturowych, psychicznych na obraz postrzegania miasta przez mieszkańców

i tu możesz podpiąć rodzaje komunikatów przestrzenych, Proces waloryzacji przestrzeni, Stereotypy, Archetypy no cuda

Tyle mi przyszło do głowy czasem żałuje ze nie moge napisac jednoczesnie 2 licencjatów:)
Pozdrawiam :arrow:
Bunt wynika z tego, że nie znasz życia. Buntujesz się przeciwko temu, co zauważasz i czego nie potrafisz zrozumieć. Kiedy zaczynasz Wszystko rozumieć, mówisz:Aha! i masz siedemdziesiąt lat.
ODPOWIEDZ