Praca Mgr. Reklama

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
CarolynScullyck
*

Praca Mgr. Reklama

Post autor: CarolynScullyck »

Hej.
Wiem, że porywam się trochę jak z motyką na słońce.
Ale może akurat;)
A więc tak z Socjologią mam styczność dopiero od tego roku, z reklamą, jako branżą w której pracuje, też tylko rok, więc ogólnie krótko i wiele na ten temat nie wiem, ale za to chciałabym zgłębić tajniki tego szerokiego zagadnienia.
Dlatego chciałabym napisać pracę mgr'ską związaną z reklamą. No i to jest narazie tyle, bo nie mam pojęcia jak to ciekawie 'ugryźć'. Dodam, że dokładnie pracuje w outdorze, ale mam dostęp do różnych danych związanych z reklamą, w ogóle.
Może macie jakieś ciekawe pomysły, albo jakieś doświadczenia, o czym znajdę dużo materiałów,albo co łatwiej będzie mi badać.
Na początku myślałam, zeby zrobić badanie focusowe, aby sprawdzić na co najbardziej jest zwracana uwaga w reklamie, i czy np. jeśli będzie ona z podtekstem seksualnym to będzie bardziej rzucała się w oczy..

W każdym bądź razie liczę na Waszą pomoc i pomysły.
Będę ogromnie wdzięczna :))
pozdrawiam,
K
FrancisBegbie

Post autor: FrancisBegbie »

no takie rzeczy jak trendy w reklamach są badane przez konkretne "BYKI" więc nie widzę sensu by się w tą stronę pocić..

Poszukaj sobie w necie najpierw badań,
Później literaturę,

I sama dojdziesz do ciekawych wniosków - a przy dobrych wiarach zmienisz temat co jest bardzo prawdopodobne..

PS: Prawdopodobne bo nie masz o tym zielonego pojęcia - REKLAMA to zagadnienie, nie temat, nie pytanie, nie problem - ale coś baaardzo szerokiego i jak już wychdzisz z tak ogólną myślą to czeka Cię rozczarowanie - o ile bierzesz pod uwagę ciekawość swej pracy.
ODPOWIEDZ