Badanie dot. linii lotniczych - HELP

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agi
**

Badanie dot. linii lotniczych - HELP

Post autor: Agi »

Witajcie.
Zwracam się do Was z ogromną prośbą bom zgłupiała i nie wiem w którą stronę iść. Jestem studentką II roku socjologii i na zaliczenie IV semestru muszę napisać konceptualizację projektu badawczego. W kolejnych semestrach będę tworzyć cały projekt który ma być jednocześnie pracą licencjacką. Chciałabym więc, żeby temat był przemyślany i całe badanie takoż. A chciałabym zbadać jak traktują tanie linie w porównaniu do tradycyjnych ich pasażerowie, czy zawsze sugerują się ceną, czy płacąc więcej za lot tradycyjnym przewoźnikiem oczekują wysokiego poziomu usług, co są w stanie zaakceptować w tanich liniach płacąc mniej, jak podchodzą do kwestii bezpieczeństwa, etc. Jestem ciekawa czy tanie linie są dużo "gorsze" od tradycyjnych w odbiorze pasażerów czy może wcale nie. Zamysł jest taki, aby przeprowadzić ankietę wśród 100 osób w wieku 18 – 50 lat, które w ciągu 5 ostatnich lat leciały tanimi oraz tradycyjnymi liniami lotniczymi. Klasyfikacja wg. płci, wieku, zarobków (?) oraz wykształcenia. I już na początku mam problem ze sformułowaniem tematu który odda moje chaotyczne przemyślenia, hipotez oraz z literaturą... Z czego ten ostatni jest chyba największy.
Jeśli ktoś mógłby pomóc to będę bardzo wdzięczna...
ODPOWIEDZ