Ratunku, ratunku MONOGRAFIA

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MuszkaOwocowka
**

Ratunku, ratunku MONOGRAFIA

Post autor: MuszkaOwocowka »

CZy ktoś z Was miał może styczność z monografią socjologiczną w literaturze "branzowej". Pisze prace mgr, w formie monografii problemowej, jednak nigdzie nie mogę znalezc sensownej definicji pojęcia, dłuższej niż 2 linijki. jesli znacie jakieś tytuły - proszę o pomoc.. Z góry dziękuję :)
ga

Re: Ratunku, ratunku MONOGRAFIA

Post autor: ga »

Znaczy, że w słownikach encyklopediach socjologicznych (Olechnickiego albo Gordona) nie ma takiej definicji? Nie mam ich pod ręką i dlatego pytam :)
Nie spotkałam się z monografiami w literaturze branżowej, ale może warto zapytać gdzieś u źródła:) Panie na kobiety kobietom czasami bywają pomocne:)
Z podejsciem monograficznym pewnie można się spotkać u A. Kłoskowskiej - Społeczne ramy kultury : monografia socjologiczna
i zapewne u Piotra Wróblewskiego
"Społeczność czeska w Zelowie.
Problemowa monografia socjologiczna" :)

To tak na szybko :)
Pozdrawiam i powodzenia
Awatar użytkownika
MuszkaOwocowka
**

Post autor: MuszkaOwocowka »

Dziękuję za pomoc :)
Niestety w słownikach i encykl, nie znalazłam zadowalającej mnie definicji :wink:
hmm, niby kobiety kobietom powinny pomagać..jednak Panie w BUW-ie nie podzielają tej teorii :/
Pozdrawiam :) :lol:
ODPOWIEDZ