Analiza treści reklam internetowych

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dissnej
**

Analiza treści reklam internetowych

Post autor: dissnej »

Powoli zaczynam pisać moją pracę magisterską. Temat jeszcze do końca nie sprecyzowany to "Analiza treści reklam internetowych". Oczywiście trzeba go sprecyzować:) I tutaj moja prośba. Jakie są Wasze propozycje? Co wg Was powinienem zbadać? Sam nie mogę się zdecydować:( Czy mam badać wszystkie reklamy jednego portalu np. Onetu, czy może reklamy firm z jednej branży np. bankowość, ale za to w kilku portalach? Chciałbym badać reklamy pod względem oddziaływania na odbiorcę. Jakie posiadają elementy, w czym są podobne, w czym różne, itd. Jeśli macie inne pomysły to piszcie. Będę wdzięczny za każde zdanie w tej kwestii. Dodatkowo trochę przeraża mnie konstruowanie klucza kategoryzacyjnego. Nigdy tego nie robiłem (raczej preferowałem kwestionariusze ankiety). Myślę jednak, że kiedy będę miał dobrze i dokładnie sprecyzowany temat to o wiele łatwiej będzie mi stworzyć klucz. Bardzo proszę o konkretne pomysły.
ODPOWIEDZ