Teatr- monografia

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martita
**

Teatr- monografia

Post autor: Martita »

Witam,
jestem na etapie rozpoaczęcia pisania pracy magisterskiej: monografia jedneg z łodzkiech teatrów.
Bardzo proszę o uwagi,pomoc w opracowaniu koncepcji badawczej, ma być to, jak napisałam monografia, studium przypadku. Z racji moich teatralnych zamilowan z checia i radoscia pisac bede o scenografii, akorach, premierach, ale rozdzial metodologiczny jest dla mnie magia, czarna co-najmniej.
Stad moja prosba.Tymczasem pozdrawiam.
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Wyróżniamy dwa spojrzenia na problem studium przypadku: 1. Michael Baraway - mamy starać się wyłożyć tak spójnie, jak to możliwe, to co spodziewamy się odkryć w badanym miejscu, jeszcze przed wyjściem w teren; teorii mamy nie odrzucać bądź przyjmować, ale mamy pracować nad sposobem przebudzenia lub udoskonalenia; duży nacisk (podstawa) kładzie się na znajomość literatury przedmiotu. 2. Zwolennicy teorii ugruntowanej kładą nacisk na procedury badawcze, stosują triangulację, tj. łączą ze sobą metody ilościowe i jakościowe). Jednocześnie uważają, że znajomość konkluzji, wniosków innych badaczy może wpływać obciążająco na ich własne teorie i obserwacje.
Za: Earl Babbie, Badania społeczne w praktyce.
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
Martita
**

Post autor: Martita »

Dziękuję bardzo....niby to wszystko wiem,ale najwiekszy problem mam z tym jak sie do tego zebrac...od czego zaczac??? Jak to rozpisac?
Moge liczyc jeszcze na takie podpowiedzi?
ODPOWIEDZ