Witamy na stronie socjologia.pl - polskim wortalu socjologicznym. Forum socjologów. Socjologia w szkole wyższej i na co dzień. Pomysły, pomoc, konsultacje w pracach pisemnych z socjologii.
forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL
Ale to wszystko po angielsku Czy jest jakiś przystępnie napisany podręcznik do SPSS po polsku? Miałam to chyba na drugim roku i nie pamiętam a notatki gdzieś mi zaginęły i nie potrafię zrobić kompletnie nic!!! No, jak na razie zdefiniowałam nazwy kolumn i na tym się kończą moje sukcesy. Ritter widzę że Ty coś łapiesz z tego programu ale bardzo bym prosiła żebyś zaczął od początku. Gdzie te wszystkie komendy się wpisuje? Ja nic nie rozumiem
komendy wpisujesz w oknie polecen, (plik > nowy > wiersz polecen/okno polecen - pisze z pamieci moze sie troszke roznic) z podreznikow to polecam 'SPSS pierwsze kroki w analizie danych' Górniak/Wachnicki http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P ... 10002.html
malec, bo więcej podręczników sensownych nie ma, zresztą podręczniki po polsku to w ogóle rzadkość.
Postaram się kurs stworzyć i wrzucić na platformę do tego przeznaczoną, ale na pewno nie w tej chwili. Zmieniłem zespół z analitycznego na badawczy i muszę się odnaleźć w nowym miejscu pracy
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.