Literatura/Materiały SPSS

forum poświęcone pracom (lic./mgr), kolejnym etapom pisania pracy, dyskusjom na ich temat, zbieraniu informacji na temat źródeł i planów pracy oraz zbieraniu i analizowaniu danych przy użyciu SPSS, EXCEL

Moderator: FrancisBegbie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malec

Literatura/Materiały SPSS

Post autor: malec »

Jak ritter chce to przepnie,

Kawał materialu do spss:
http://www.spss.com/spss/SPSSdatamgmt_4e.pdf

EDIT: Ritter chciał i przepiął do nowego wątku. :wink:
Awatar użytkownika
Justi
*

Post autor: Justi »

Ale to wszystko po angielsku :( Czy jest jakiś przystępnie napisany podręcznik do SPSS po polsku? Miałam to chyba na drugim roku i nie pamiętam a notatki gdzieś mi zaginęły i nie potrafię zrobić kompletnie nic!!! No, jak na razie zdefiniowałam nazwy kolumn i na tym się kończą moje sukcesy. Ritter widzę że Ty coś łapiesz z tego programu ale bardzo bym prosiła żebyś zaczął od początku. Gdzie te wszystkie komendy się wpisuje? Ja nic nie rozumiem :(
Awatar użytkownika
malec

komendy wpisujesz w oknie polecen, (plik > nowy > wiersz polecen/okno polecen - pisze z pamieci moze sie troszke roznic) z podreznikow to polecam 'SPSS pierwsze kroki w analizie danych' Górniak/Wachnicki
http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P ... 10002.html
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

malec, bo więcej podręczników sensownych nie ma, zresztą podręczniki po polsku to w ogóle rzadkość.

Postaram się kurs stworzyć i wrzucić na platformę do tego przeznaczoną, ale na pewno nie w tej chwili. Zmieniłem zespół z analitycznego na badawczy i muszę się odnaleźć w nowym miejscu pracy :)
Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
Awatar użytkownika
malec

jak bedziesz sie tym zajmowac to daj znac mam troche fajnych cwiczen z zajec do spssa, bedziesz mogl podoklejac do rozdzialow.
pozdrawiam :)
Ritter
Kontakt:

Post autor: Ritter »

Stirlitz idąc przez Unter den Linden zauważył człowieka zamalowującego napis na ścianie.
Moderator - pomyślał Stirlitz.
ODPOWIEDZ