Mam niezwykle pilną prośbę. Jestem na drugim roku socjologii i mam przygotować pierwszy projekt, który będzie oceniany. Chciałabym napisać skupiającą się wokół płci kulturowej użytkowników tych serwisów. Założenia i plan mam, niestety (jak to czasem bywa) wyznaczono dość mało czasu na napisanie wstępu - dowiedziałam się dziś od, że mam na to dokładnie tydzień - licząc już teraz. W związku z czym bardzo proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniej literatury.
Udało mi się też dotrzeć do pracy badawczej prowadzonej na tym samym obszarze: "Internetowe portale randkowe - fenomen współczesności?", z którą można zapoznać się tu:
http://wiedzaiedukacja.eu/wp-content/up ... eticus.pdf
Które z pozycji podanych w bibliografii byłyby najodpowiedniejsza dla tematu: "Internetowe serwisy randkowe a płeć kulturowa osób w wieku 20-25 lat"? Oczywiście osobne propozycje też mile widziane.
W swojej pracy chcę przede wszystkim porównać wirtualne "gry miłosne" z realnym, chodzi głównie o fakt, która z płci częściej przejmuje inicjatywę, czy kobiety są odważniejsze, działając w Internecie itd.
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, w grę wchodzi również literatura w języku angielskim.
Pozdrawiam