Wypełniłem, ale .....
chociaż nie jestem specjalistą od tworzenia ankiet, to faktycznie niektóre pytania (a w zasadzie próba udzielenia nań odpowiedzi) aż bolała
pytanie 6 da lepsze efekty jak będzie "otwarte" ja bym przynajmniej zastanowił się nad zmianą pytań
w pytaniu 7 (moim zdaniem zbędnym) nie wiem czy badasz uzależnienie od komputera, czy uzależnienie od internetu
pytanie 9 - różnego typu dolegliwości a nawet schorzeń jest wiecej, jezeli już o nie pytasz to po co się ograniczać (mnie po dłuższym czasie spędzonym przy kompie wysiada prawy nadgarstek - choć nie zawsze dolegliwości zwiazane z używaniem komputera zależą czy są determinowane uzaleznieniem od internetu, to przeciez zależy co robisz w sieci, w kontekście uzaleznienia wydaje mi się, że brakuje problemów psychicznych, których też może być sporo)
w 10 jest coś nie tak
pytanie 13 (jak u przedmówcy) to wypada zmienić, bo wypełniający (pracujący i uczący się jednocześnie nie mogą zaznaczyć dwóch odpowiedzi), chce w takim momencie opuscić ankietę
apropo pytania o wykształcenie w przypadku mojej ankiety na potrzeby pracy oburzyła się jedna z 2 tyś. wypełniających osób, jakaś pani dr, wytknęła w jednym, z pytan otwartych, że ankieta jest głupia bo nie można zaznaczyć wykształcenia wyższego III st., nie przewidziałem, że i doktorzy będą zainteresowani wypełnieneim ankiety
aaa jak zamieszkuję
miasto liczące 200 tyś. mieszkańców - to co mam zaznaczyć

(zabrakło opcji 100-500) eliminujesz w ten sposób sporą grupę osób - ja musiałem wybrać i wybierałem między wsią a "metropolią", tego co wybrałem już się nie dowiesz
Wydaje mi się, że możnaby wiecej wykrzesać z tej ankiety, zbadać za jej pomocą więcej aspektów i pełniej opisać ewentualne uzależnienie od internetu, tego kto, w jakim stopniu jest lub może być narażony na uzależnienie, pomijasz wiele czynników, które mogą wpływać na wyelimonowanie błędów.